Benítez Di Matteo utódja - hivatalos

Létrehozva: 2012. november 21. 20:51
Kevesebb mint 12 órával azután, hogy a Chelsea kirúgta Roberto Di Matteót, máris hivatalosan bejelentette, hogy Rafael Benítez lett az új menedzser, akivel az idény végéig szóló megállapodást kötött a BL-címvédő.


Rendkívül gyoran zajlottak az események a Kékek háza táján az elmúlt 24 órában. Kezdődött minden azzal, hogy hiányos kerettel kikaptak a Juventustól és a kiesés szélére kerültek a Bajnokok Ligájában. A csapat még az éjjel hazaérkezett, és a vezetőség rögtön behívatta magához Di Matteót, akit azonnal hatállyal felmentettek posztjáról.

A hírt reggel közölte a klub hivatalos oldalán, rövid távon megoldást ígérve helyettesítésére, hiszen a hétvégén már a Manchester Cityvel vív kulcsfontosságú bajnoki rangadót. Eleinte Josep Guardiola volt a favorit, de a nap folyamán kiderült, hogy Rafael Benítez lehet az első számú célpont, aki ekkor még Abu-Dzabiban tartózkodott.

A kirúgás hírére azonban azonnal repülőre ült, és az esti órákban érkezését követően meg is egyezett a Chelsea vezetőségével, az idény végéig vette át a hullámvölgybe került csapat irányítását. Az egyesület hivatalos oldalának tájékoztatása szerint rendelkezik elegendő topcsapatnál szerzett tapasztalattal ahhoz, hogy egyből képes legyen segíteni a BL-ben azért még kapaszkodó, és a bajnokságban is tűrhető helyen álló társaság rendezéséhez.

A spanyol szakember korábban a Valenciánál és a Liverpoolnál töltött el eredményekkel teli esztendőket. Hazájában két bajnokságot és UEFA-kupát húzott be, míg a Vörösöknél eltöltött hat esztendejének csúcsát a Bajnokok Ligája 2005-ös megnyerése jelentette egy FA-kupa mellett. Legutóbb az Internél töltött el mindössze fél évet, ám 2010 karácsonyán kirúgták, és azóta nem tért vissza. Mostanáig. A hétvégén a címvédő City ellen debütál!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu