Beckhamék bajnokok, jövője ismeretlen

Létrehozva: 2011. november 21. 10:43
VIDEÓ! Négy évet kellett várnia rá, de épp, mikor szerződése lejárt, a csúcsra ért David Beckham, hiszen az MLS hétfő hajnali döntőjében a Los Angeles Galaxy 1-0-ra győzött a Houston Dynamo ellen a kaliforniai Carsonban.


A mérkőzést az amerikai Landon Donovan döntötte el a 72. percben, amikor a Tottenham támadója, Robbie Keane passzát váltotta gólra, így az LA 2005 után először ért a csúcsra.

Mégpedig nem is érdemtelenül, az első félidőt totálisan uralta, de Adam Cristman gyenge helyzetkihasználása miatt nem tudott előnybe kerülni. A fordulás után Beckham sárga lap nélkül megúszott egy durva belépőt, mielőtt az ír válogatott az angol passzából a hálóba lőtt, ám les miatt a találatot érvénytelenítették - a visszajátszás alapján jogtalanul.

A győztes gól előtt kezdett feljönni a Houston, de miután hátrányba került, már nem tudott újítani, így a Galaxy örülhetett. A szigetországi legenda a Manchester United, illetve a Real Madrid után harmadik különböző országban lett bajnok, ez eddig csak egy honfitársának, Trevor Stevennek sikerült, aki az Everton, a Rangers és a Marseille színeiben ünnepelt.

A héten térdínproblémákkal bajlódó Beckham szerződése a mérkőzés lefújásával lejárt, szabadon igazolható. Három opciója van, visszavonul, marad Los Angelesben, vagy visszatér Európába. A Paris Saint-Germain ugyebár tárt karokkal várja.

„Ahogy korábban mondtam, ha bajnok leszek, ha nem, a jövőm nem befolyásolja  – nyitott az érintett a Sky Sportsnak, aki összehasonlította angol és spanyol aranyával a vasárnapi diadalt. – Az érzés ugyanaz, országtól és együttestől függetlenül."

„Mindig a sikerre gondolok, akármelyik klub játékosa is vagyok. Eredményesen játszottam sztárcsapatokban, most pedig az Egyesült Államok egyik vezető egyesületében értem a csúcsra. Ha maradok, ha nem, fantasztikus öt év volt" – tette hozzá.

MLS-DÖNTŐ:
Los Angeles Galaxy-Houston Dynamo 1-0 (Donovan 72.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu