Bayern, MU: védők nélkül; sárban a City

Létrehozva: 2013. október 22. 17:02
Két egészséges középső védője maradt a Bayern Münchennek, de a Plzen ellen így sem kell, hogy aggódjon a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Manchester Unitednél Nemanja Vidics és Rio Ferdinand edzést hagyott ki, ami az angol bajnok körüli gondok és a masszív Real Sociedad érkezése nyomán már problémásabb. Akad baj a Manchester Citynél is, a keleti őszt és telet jól ismerő Fernandinho már előre a felázott pálya miatt aggódik.


BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 3. FORDULÓ

CSZKA MOSZKVA-MANCHESTER CITY - 18:00 óra

A Manchester City várható kezdőcsapata: Hart - Zabaleta, Nasztaszics, Lescott, Kolarov - Fernandinho, Touré - Nasri, Agüero, Silva - Negredo.

Ki hitte volna, hogy ekkora slamasztikába sodorja magát az orosz bajnok október végére, amikor alig több mint egy hónapja a bajnokság 7. fordulójában éppen hatodik győzelmét aratta és veretlenül, már némi előnnyel állt a tabella élén. Azóta azonban semmi, mintha elvágták volna, hiába jó nevekből álló keret, csak kínlódik.

A Bayern München otthonában beszedett 0-3 óta öt bajnokin egyetlen pontot szerzett és ami még durvább, hogy gólt sem lőtt, egyet sem! Elbukott két moszkvai rangadót, legutóbb a Zenit és a Tyerek 2-0-ra verte, a szétesett Anzsival 0-0-ra végzett. Az egyetlen pozitív jel a Plzen 3-1-es legyűrése volt, de egy nagy potyagól is kellett hozzá.

A Manchester City kezdeti nehézségei után a hétvégén végre megtörte idegenbeli kínlódását három nyeretlen mérkőzést követően. Pofon márpedig volt eddig bőven. A Cardiff City és az Aston Villa 3-2-vel lepte meg, a Stoke Citynek képtelen volt gólt lőni, míg hiába fogadkoztak a Bayern München ellen, a háromnál többet is kaphattak volna.

Erre sikerült válaszolni a válogatott szünet után egy meggyőző 3-1-es győzelemmel a Tottenhamet 3-0-val leiskolázó West Ham otthonában. Sergio Agüero régi fényében csillogott, az első gólnál pedig az új igazolás, Fernandinho szolgálta ki. A Sahtar Doneckből érkezett középpályás jól ismeri a keleti, néha nem túl barátságos viszonyokat és éppen ő volt az, aki felhívta a figyelmet az esőzés miatt Moszkvában várható nem túl biztató körülményekre.

„Aggódom a gyep állapota miatt, mert a csapatom sokat járatja a labdát. Ha nem tudjuk megtenni, mert a pálya nem alkalmas rá, az alaposan megnehezítheti a dolgunkat – idézi a brazilt a Daily Mail, majd hangsúlyozta, hogy a bajorok elleni zakó nyomán csakis egy eredmény lesz elfogadható a Himki Arenában szerdán este.

„A döntetlen eszünkbe sem juthat, csakis a három pont. Kétszer játszunk a CSZKA-val, egymás után, ha kétszer sikerült őket két vállra fektetni, az óriási lépést jelentene a legjobb 16 felé" – ahova ugye még soha nem jutottak el...

A hazai oldalon egy középpályás és a korábbi első számú kapus kimarad, az egész idényt kihagyó kulcsfontosságú támadó, Alan Dzagojev akár visszatérhet. A másik oldalon Martín Demichelis és Jack Rodwell hosszú távú hiányzó, a csapatkapitány, Vincent Kompany végül mégsem utazott, nem kockáztatják meg problémás lágyékával.


BAYERN MÜNCHEN-VIKTORIA PLZEN - kedd 20:45 óra

München, Allianz Arena. Vezeti: Alan Kelly (ír)

A Bayern München várható kezdőcsapata: Neuer - Alaba, Kirchhoff, van Buyten, Lahm - Schweinsteiger - Ribéry, Schweinsteiger, Götze, Müller - Mandžukić.

Találni sem lehet ennél egyértelműbb párharcot a 3. fordulóban, de talán a teljes csoportkörben. A csúcsformában szereplő, az angol ezüstérmest frissen idegenben leiskolázó címvédő fogadja az európai élmezőnytől jócskán elmaradó cseh bajnokság aranyérmesét, amely eddig két mérkőzésen hat gólt kapott és csak egyet lőtt.

Már most beírhatjuk, hogy 4-0, nem igaz? Lényegében igen, de annyit jó tudni, hogy a bajorok valóságos védelmi krízis elé néznek szerdán este. Az elmúlt szezonban elkerülték a komolyabb sérüléshullámok, de most már októberben adódik egy a védelmi tengelyben. Holger Badstuber hosszú távon nincs, ám most eltiltással Jerome Boateng sincs, az eredetileg védekező középpályás, Javi Martínez már edz, de még nem játszhat. Ehhez adódik Dante sérülése, akinek egy mély vágás keletkezett a bokáján Mainz elleni bajnokin: 10-14 napra dőlt ki.

Mindez azt jelenti, hogy a bajnokságban eddig összesen 235 percet pályán töltő Daniel van Buyten-Jan Kirchhoff páros áll majd a védelem tengelyében. Nem egy összeszokott kettős, és ehhez a Bayernhez nem méltó.

Ha valós reményt nem is, de egy gól megszerzésére ez adhat esélyt a cseheknek, akik egy visszatérő kezdő középső védővel számolhatnak, ám egy másik védő, David Limbersky továbbra sincs. A sérülése után szeptemberben visszatért előző idénybeli gólkirály, Marek Bakos lehet az, aki kihasználhatja a védelmi problémákat.

A másik oldalon Franck Ribéry kisebb bokafájása már a múlté: Az Aranylabda-esélyes újságírók előtt elmondta: „A sérülésem nem vészes, játszani akartam a Mainz ellen a hétvégén, de az orvos szerint túl rizikós lett volna."

Eközben Arjen Robbenre is érdemes figyelni: beállíthat egy három játékos által tartott BL-rekordot. Csak Maruan Samah, Burak Yilmaz és Cristiano Ronaldo volt képes egymás után hat meccsen betalálni, a holland ötnél jár.

Szintén nagyon szólhat Mario Götze: „Remélhetőleg játszhatok a BL-ben, de számomra a legfontosabb, hogy hosszú távon mindig játékra jelentkezhessem. A Nationalelf svédek elleni válogatott mérkőzése jót tett, minél többet focizok, annál jobb lesz az erőnlétem" – vélekedett a Mainzot egy félidő alatt három gólpasszal hazaküldő tehetség.

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Bayern München 2 2 0 0 6-1 6
2. Manchester City 2 1 0 1 4-3 3
3. CSZKA Moszkva 2 1 0 1 3-5 3
4. Plzen 2 0 0 2 2-6 0
BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MANCHESTER UNITED-REAL SOCIEDAD - szerda 20:45 óra

A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea - Smalling, Jones, Evans, Evra - Carrick, Fellaini - Nani, Rooney, Januzaj - Van Persie.

Továbbra sem látszik a kiút a káoszból az Old Traffordon, ahol 1989 nem látott rossz bajnoki rajtot vettek. Az első nyolc mérkőzésből hármat nyertek meg, a Liverpool elleni 1-0-s vereség és a Chelsea-vel játszott 0-0 még úgy ahogy belefér, de a derbin benyelt 1-4, a West Bromwich és a Southampton elleni 1-2 és 1-1 már kevésbé.

„Az utód" David Moyes attól a pillanattól tudhatta, hogy pokolian nehéz dolga lesz, mióta rábólintott Sir Alex Ferguson utódlására, de talán a jelenlegi 8. helynél ő is jobb kezdésre számított. Pedig a keret nem nagyon változott, Marouane Fellainivel még talán erősödött is. Egyelőre az edző csak keresi a válaszokat, de jó hírrel is szolgált.

„Adnan Januzaj immár tagja a BL-keretnek – mondta a sokat támadott menedzser kedden a néhány hete a csapatnak mérkőzést nyerő, alig 18 esztendős belgáról, akivel frissen hosszabbítottak szerződést. – Egy nagyon biztató tehetség, aki rendkívül gyorsan fejlődik és komoly szerepet vállal majd a Manchester United jövőjéből."

Az már kevésbé biztató, hogy négy meghatározó játékos, így Nemanja Vidics és Rio Ferdinand, tehát két középső védő, továbbá az inkább kispados Tom Cleverley a középpályáról és Danny Welbeck a csatársorból mind kihagyta az utolsó edzést a találkozó előtt. Ha hátul bármelyik veterán kimarad, Jonny Evans szállhat be a helyükre.

Az északír hátvéd a csapat általános szenvedéséről nyilatkozott: „Rendkívül csalódottak vagyunk, megtekintettük a Southampton elleni bajnoki egy részét és beláttuk, hogy teljesítményünk egyszerűen nem volt elég jó. Főleg labdabirtoklásban, hiszen túl könnyen adtuk el a játékszert. Manchester Unitedként ennél sokkal jobban kell irányítunk a mérkőzéseket. Egyénenként kell magunkba néznünk, fejlődnünk, hogy kikerüljünk a gödörből."

A Real Sociedad  a Valenciát nagy csatában legyűrve, spanyol 4. helyezettként, a selejtezőben a Lyon kiejtésével jutott el idáig. Bár nincs pontja még, de eddigi két mérkőzésén kiváló benyomást keltett. A Sahtar úgy vitte el a három pontot, hogy szinte két helyzetéből talált be, miközben a spanyolok végig támadtak, míg az otthon életveszélyes Bayer Leverkusen csak a hosszabbításban, egy kitűnő szabadrúgással gyűrte le őket 2-1-re.

Az egyik nagy fegyver az Arsenalban korábban huzamosabb időt lehúzó Carlos Vela, míg támogatásban sem lesz hiány, hiszen a 6 ezer rendelkezésre álló jegyet azonnal elkapkodták a vendég szurkolók. Aki azt hiszi, sétagalopp elé néznek a Vörös Ördögök tévednek, a Real Sociedad ennek a csapatnak igen kellemetlen ellenfél lesz.


BAYER LEVERKUSEN-SAHTAR DONECK - szerda 20:45 óra

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Manchester United 2 1 1 0 5-3 4
2. Shakhtar Donetsk 2 1 1 0 3-1 4
3. Leverkusen 2 1 0 1 4-5 3
4. Real Sociedad 2 0 0 2 1-4 0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu