Bayern-Madrid: sima kettes?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 16. 19:00
A szakértők szerint a Real Madrid favorit a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben, de Jupp Heynckes nem érzi, hogy lekezelnék őket a blancók. A bajorok még sohasem vesztettek otthon a királyi gárdával szemben, és ahhoz, hogy életben tartsák reményeiket, most sem szabad, amihez „120 százalékot kell nyújtaniuk”.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

BAYERN MÜNCHEN-REAL MADRID - kedd, 20:45 óra

München, Allianz Arena, vezeti: Howard Webb (angol).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Kroos, L. Gustavo - Robben, Müller, Ribéry - Gomez.

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - X. Alonso, Khedira - Di María, Özil, Ronaldo - Benzema.

Arsene Wengertől Luiz Felipe Scolariig megannyi szaktekintély megszólalt a Bayern-Madrid párharc esélyeiről, és a nyilatkozatokban közös: a blancókat jóval esélyesebbnek tartják, és Clásicót vizionálnak a május 19-i döntőben.

Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője nem hinné, hogy csapata továbbjutása meglepetésszámba menne, és azt tapasztalja, a spanyol fővárosban sem isznak előre a medve bőrére.

„Nagyon sok barátom van Madridban, ezért pontosan tudom, hogy hatalmas tisztelettel vannak a Bayern felé” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján.

A müncheni kulcsemberek rápihenhettek a kedd esti találkozóra, hiszen többen is csak a cserepadot melegítették az amúgy langyos Mainz elleni bajnokin. Bastian Schweinsteiger a kezdők között kapott szerepet, ám hogy ott ragad-e, arról Heynckes még nem határozott.

Az újságírók José Mourinhóról is faggatták a német szakembert, és csupa hízelgőt mondott portugál kollégájáról.

„Bárhol dolgozott, ott letette a névjegyét. A jelenlegi csapata megdöntött minden klubrekordot, Európa egyik legjobb trénere.”

Azért, hogy a bajnokságban szinte minden aranyesélye elúszott a Bayernnek, Arjen Robben is okolható, hiszen büntetőt és ziccert is hibázott a dortmundi vereség alkalmával. A kudarcon már túltette magát, és nagyon fogadkozik.

„Mindent ki fogunk adni magunkból, jó Bayernt látnak majd, ebben biztos vagyok. Nincs kétségünk: ahhoz, hogy kiverjük a Madridot, százhúsz százalékot kell nyújtanunk. Tökéletes meccset kell játszanunk” – adta ki az ukázt a holland középpályás.

„Nincsenek titkai a Madridnak. Világos, mekkora potenciál rejlik benne, és van egy olyan edzője, aki pontosan tudja, hogyan kell megnyerni az ilyen típusú meccseket.”

2007 és 2009 között Robben is hófehér mezben feszített, de nem hiszi, hogy ez bármennyire is befolyásolná.

„Eltöltöttem néhány szép évet a Madridnál. Nagyszerű klub, és természetesen különleges lesz, hogy néhány egykori csapattársammal találom szembe magam, de egy ideje már a Bayernnél vagyok, és jól érzem magam. Csak a döntőre koncentrálok, mindegy, ki az ellenfél.”

A bajorok erőt meríthetnek abból, hogy még sohasem buktak otthon meccset a Real Madrid ellen, nyolc győzelem mellett csak egyszer ikszeltek.

Az Allianz Arenában amúgy is parádésan futballozik a Bayern, előző 13 európai kupameccséből csak egyet nem tudott behúzni – Xabi Alonso azért nem csinálja össze magát.

„Nagyon remélem, hogy újabb BL-döntőben léphetek pályára. A Real Madridnál minden szezon kihívás, és most az az egyik legfontosabb célunk, hogy tizedszer is megnyerjük a sorozatot. Mindent megteszünk azért, hogy az álmunk valóra váljon.”

Cristiano Ronaldo főszereplő lehet, az esetében már meg sem kell jegyezni, hogy gólt szerzett hétvégén a Sporting Gijón ellen, előtte pedig mesterhármassal keserítette az Atléticót. Ha a Bayernnek is lenne egy CR7-e…

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki nyeri a Bayern-Madridot?
A Bayern 32.7%
 
Döntetlen 11.8%
 
A Madrid 55.5%
 

ÉRDEKESSÉGEK
Egymás ellen
A Bayern áll jobban az egymás elleni örökmérleget tekintve: 18 mérkőzés, 10 Bayern-győzelem, 6 Real Madrid-győzelem, 2 döntetlen.
Sokkal ütősebb a bajorok hazai örökmérlege a királyiak ellen: 9 mérkőzés, 8 győzelem, 1 döntetlen.
Mindkét csapat négy mérkőzést nyert meg az utolsó négy egymás elleni kieséses BL-párharcából.
A felek negyedszer találkoznak BL/BEk-elődöntőben, a Bayern háromszor (1976, 1987, 2001), a Madrid egyszer jutott tovább (2000).
Real Madrid
A Real Madrid még veretlen ebben a BL-idényben.
A királyiak idei idegenbeli BL-mérlege kitűnő (4 győzelem, 1 döntetlen), de német földön már nem annyira: 22 mérkőzés, 1 győzelem (a Bayer Leverkusen ellen 2000-ben 3-2), 6 döntetlen, 15 vereség.
A fővárosiak rendelkeznek a négy versenyben lévő csapat közül a legjobb védelemmel: csak hat gólt kaptak.
A Real rekordot jelentő 23. BEK/BL-elődöntőjére és 13. döntőjére készül.
A Real legalább három gólt szerzett utolsó 6 BL-mérkőzéséből ötször.
A blancók utolsó hat BL-találkozóján ötször legalább három gól született.
Bayern München
A Bayern München utolsó hat hazai BL-mérkőzésén győzött.
A bajorok elmúlt 14 BL-találkozójukból 13-at megnyertek, egyedül a tavalyi BL-nyolcaddöntő visszavágóját bukták el az Inter ellen, amely egyúttal búcsújukat is jelentette.
A rekordbajnok nagyszerű hazai mérleggel rendelkezik spanyol ellenfelekkel szemben: 18 mérkőzés, 15 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség (2003-ban a Deportivo La Coruna ellen).
A Bayern utolsó három BL-meccsén nem kapott gólt.
A németek utolsó három BL-összecsapásukat megnyerték.
Címkék: Xabi Alonso
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu