Balotelli nyugalma volt a kulcs

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 2. 12:55
Az AC Milan kedden este az utolsó pillanatban mentett meg egy pontot Amszterdamban, az Ajax otthonában, így két forduló után is maradt a Bajnokok Ligája H-csoportjának élén. Andrea Poli, a vendégek fiatal középpályása szerint a visszatérő, és tizenegyesből egyenlítő Mario Balotelli higgadtsága volt a kulcs.


 

Nem volt benne a gól a keddi Ajax - AC Milan Bajnokok Ligája-meccsben, igazán egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, és szinte végig úgy tűnt, az olaszok az egy pontért jöttek. Amit az utolsó pillanatban egy bírótól kapott ajándéktizenegyessel aztán meg is szereztek.

Mario Balotelli - aki a Serie A-ban éppen hárommeccses eltiltását tölti, mert kis híján leharapta a játékvezető fejét egy lefújás utáni vitában - a BL-ben visszatért, és bár nem sok vizet zavart 94 percen át, halálos nyugalommal értékesítette a döntő fontosságú büntetőt.

"Kemény volt az első félidő, de a másodikban sokkal jobbak voltunk - értékelt a meccs után Andrea Poli, a vendégek középpályása. - Keményebben támadtunk, mint a szünet előtt, és a játék is gördülékenyebben ment. Nem egyszer a gólszerzéshez is közel kerültünk."

Aztén a 90. percben Stefan Denswil egy szöglet utáni fejesgóllal megszerezte a vezetést az Ajaxnak, és úgy nézett ki, ezzel monden eldőlt. Négy perccel később azonban, mikor Mario Balotelli magával rántotta védőjét, Mike van der Hoornt a 16-oson belül, a bíró viszot tizenegyest ítélt a Milannak. Nyilván a játékvezető észrevett valamit, amit senki más nem.

Balotelli pedig megsimogatta a labdát, majd nagy erővel bevágta a jobb alsóba. "Az első félidőben Mariónak nehéz dolga volt, mint mindannyiunknak. De nem hiszem, hogy ideges volt, semmi nem látszott rajta. Nagyszerűen végezte el a büntetőt."

Frank de Boer, az Ajax edzője csak ennyit fűzött hozzá: "Ez a tizenegyes nevetséges volt, két pontunkba került. Ilyen helyzetkeben mindig van kontaktus a két játékos között, de a védőnek jókor kell elengednie. Van der Hoorn jól is csinálta. Csalódott vagyok a büntető miatt, de el kell fogadnom a döntetlent."

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2013/2014

H-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
AJAX (holland) - AC MILAN (olasz) 1-1 (0-0)
Amszterdam, ArenA, V.: Jonas Eriksson (svéd)

AJAX: Cillessen - Van Rhijn, Moisander (Van der Hoorn 77.), Denswil, Blind - De Jong, Poulsen, Duarte (Schöne 59.) - De Sa (Andersen 69.), Sigthórsson, Fischer Vezetőedző: Frank De Boer
Cserék: Vermeer (kapus), Van der Hoorn, Boilesen, Andersen, Klaassen, Schöne, Hoesen

AC MILAN: Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, Constant - Montolivo, De Jong, Muntari - Poli (Emanuelson 84.), Robinho (Matri 80.) - Balotelli Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Cserék: Amelia (kapus), Zaccardo, Poli, Nocerino, Cristante, Emanuelson, Matri

Gólszerző: Denswil (90.), ill. Balotelli (94. - 11-esből)
Sárga lap: Van der Hoorn (93.), ill. Constant (42.), Balotelli (61.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 2 2 0 0 5-0 6 pont
2. AC Milan 2 1 0 1 3-1 4 pont
3. Ajax 2 0 1 1 1-5 1 pont
4. Celtic 2 0 0 2 0-3 0 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fabregas, Turan és Balotelli a hős
Visszavágott a Barcelona a Celticnek a tavalyi glasgowi vereségért, de vért izzadva, Cesc Fabregas góljával, 10 ember ellen nyert 1-0-ra a Bajnokok Ligája H-csoportjának 2. fordulójában. Az Atlético Madrid Arda Turan kései...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu