Az olaszok nem félnek Spanyolországtól

Létrehozva: 2012. június 5. 12:50
Claudio Marchisio szerint Olaszországnak semmi oka sincs arra, hogy tartson a spanyoloktól, múlt nyáron ráadásul már bizonyították, le is tudják győzni a regnáló világ- és Európa-bajnokot. A Juventus középpályása figyelmeztet, a 2010-es vb kudarcára gondolni sem szabad.


 

Az olaszok végső győzelmére komoly szorzót ajánlanak a fogadóirodák, ami nem a véletlen műve: a védelem alaposan meggyengült Andrea Barzagli és Domenico Criscito kiválásával, utóbbi ráadásul bundagyanú miatt nem utazhat a tornára.

Claudio Marchisio ennek dacára nem reszket Spanyolországtól, és úgy véli, erőt meríthetnek a tavaly augusztusi 2-1-es győzelemből.

„Senkitől sem félünk. Olaszország vagyunk, egy nagyszerű ország” – adta meg sajtótájékoztatója alaphangját a Juventus középpályása.

„Európa bajnokaival csapunk majd össze, akik a világ legszebb futballját játsszák. Múlt nyáron azonban megmutattuk, le lehet őket győzni, csak meg kell ismételnünk azt a játékot.”

A szakírók jó része azt tippeli, Olaszország a csoportkört sem éli túl, mert a spanyolok mellett Horvátország vagy Írország is megelőzheti. Marchisio nem foglalkozik a tamáskodókkal.

„Nem szabad aggódnunk, csak csendben, félelem nélkül dolgozni, különben nincs is értelme elutaznunk. Nem retteghetünk attól, hogy megismétlődik a 2010-es világbajnokság kimenetele.”

Való igaz, két éve alaposan leszerepelt a Squadra Azzurra, két pontot szerezve csoportja utolsó helyén zárt, Paraguay, Szlovákia és Új-Zéland mögött.

Most még ennél is veretesebb négyesbe kerültek, első találkozójukon ráadásul a már sokat emlegetett Spanyolországgal mérkőznek meg vasárnap Gdanskban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu