Az ítélet napja: Conte a nagy vesztes

Létrehozva: 2012. augusztus 10. 16:33
Súlyosnak mondható, tízhónapos eltiltást kapott Antonio Conte. Leonardo Bonuccit és Simone Pepét felmentették. A Lecce tovább zuhan lefelé, kizárták a másodosztályból. A vártnál egy nappal később, péntek délelőtt hirdette ki ítéleteit az olasz fogadási botrányban (Calcioscommesse) a futballszövetség.


A FIGC bizonyítottnak látta, hogy Conte tudott arról, hogy manipulálni akarták a Siena két mérkőzésének (a Novara és az Albinoleffe elleni) eredményét, de csendben maradt. Ő volt abban az időben a Siena vezetőedzője.

Conte vádalkuban állapodott meg a vizsgálatot vezető ügyésszel, Stefano Palazzival, így megúszhatta volna három hónappal, de a FIGC  Fegyelmi Bizottsága ezt nem tartotta "elégségesnek". Conte segítőjét, Angelo Alessiót is eltiltották, őt nyolc hónapra.

A 43 éves tréner továbbra is tarthat edzéseket, de nem mehet az öltözőbe, nem ülhet le a kispadra, és nem tarthat sajtótájékoztatókat. Conte nem mond le, a Juve kiáll mellette, a jelek szerint nem váltja le.

További hír, hogy a Leccét és a Grossetót kizárták a Serie B-ből, a Novarát (B) két pont levonással, a Bolognát (A) és az Anconát (B) pénzbüntetéssel sújtották, összesen 19 személy kapott büntetést (azokon kívül, akikkel "peren kívül" már megegyeztek). Az Udinese érintettségét nem látták bizonyítottnak,  Leonardo Bonucci, Simone Pepe, Marco Di Vaio, Salvatore Masiello, Daniele Padelli és Giuseppe Vives is felmentést kapott.

45 játékos, és 13 klub érintett a bundabotrányban, már a múlt héten eldőlt, hogy pontlevonással indul az A-ligában a Siena (-5), a Sampdoria (-1), és a Torino (-1) is.

A korábban, vádalkuval lezárt ügyekből az "érdekesebbek" végkifejletei: Siena (A, -6 pont 100000 euró), Bari (B, -5 , 80 ezer euró), Albinoleffe, Sampdoria (A), Torino (A), Varese (-1 pont, 30000 euró), Portogruaro (5000 euró), Angelozzi (4 hónap), Bentivoglio (13 hónap), Carobbio (6+20 hónap), Da Costa (3 hónap, 30000 euró), D’Urbano (160 nap), Esposito (100 nap), Faggiano (4 hónap), Garlini (9+36 hónap), Gervasoni (4+80 hónap, életre szóló eltiltást is kértek rá), Larrondo (11 nap, 30000 euró), A. Masiello (két év, két hónap, 30000 euró), Mutti (4 hónap), Parisi (két év, 10000 euró), Passoni (6 és fél hónap+14 hónap), Poloni (6+12 hónap), M. Rossi (a cesenás, egy év, nyolc hónap, 20000 euró), Sala (két év), Sanfelice (4 hónap), Savorani (5 hónap, 10 nap), Stellini (két és fél év, 50 ezer euró).

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu