Az Eb-aranyig meg sem állna Özil

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 3. 12:03
A fiatalokkal teletűzdelt német labdarúgó-válogatott már a 2010-es világbajnokságon is elkápráztatta a világot látványos támadófocijával, s azóta még tovább csiszolta játékát. Nyolcból nyolc győzelemmel elsőként jutott ki a jövő évi Eb-re, miután 6-2-vel söpörte la a pályáról a sógorokat a péntek esti német-osztrák derbin, telt ház előtt, Gelsenkirchenben. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést a két szövetségi kapitány, a két csapatkapitány, a meccsen triplázó Özil, az utóbbi időben szókimondása miatt kritizált Lahm, és a "néha kicsit lusta" Podolski.


Joachim Löw német szövetségi kapitány: "Gond nélkül kijutottunk, ennél hamarabb nem is lehet megszerezni a kvalifikációt. Azt szeretném, ha a következő meccsekre is megmaradna ez a tűz a válogatottban. Azt hiszem, mi rúgtuk a legtöbb gólt, és alig kaptunk. Persze, ha ilyen támadó focit játszik egy csapat, abban azért benne van, hogy kap egy-két gólt. Hátul nem működött minden tökéletesen, elvégre, kétszer is kapitulált a védelem. Az osztrákok amúgy szerintem többször talán nem is lőttek kapura... Azt szeretem, ha sokat megyünk előre, ez a mi játékfilozófiánk. Mindig is azon dolgoztunk, hogy egy ilyen keretünk legyen, ahol szinte bárkit képesek vagyunk helyettesíteni. Ez a győztes út, így lehet felkerülni a csúcsra."

Philipp Lahm, csk.: "Minthogy védő vagyok, természetesen idegesít egy kicsit a két bekapott gól, de mindez most apróság, hiszen sikerült kiharcolnunk a kvalifikációt. Megmutatta a csapat, hogy mire is képes. Ott vagyunk a topon, sok kreatív játékosunk van, és a széleket is remekül be tudjuk játszani."

Mesut Özil: "Nem érdekes, ki szerzi a gólokat. Csapatként szuper teljesítményt nyújtottunk, több, mint megérdemelt ez a győzelem. A célunk nem lehet más, mint az Eb-cím. Tudjuk, milyen potenciál rejlik ebben az együttesben.

Lukas Podolski: "Nagyon szép futballünnep volt ez. Élvezem a kapitány bizalmát, azt hiszem, ezt most sikerült is meghálálnom. Biztos vagyok benne, hogy a favoritok között leszünk az Európa-bajnokságon, ahol természetesen az aranyat akarjuk majd.

Dietmar Constantini osztrák szövetségi kapitány: "Mindenki láthatta, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. Nagyon sokat hibáztunk. A jövőm? Ha egy edző nem nyer semmit, előbb vagy utóbb távoznia kell. December 31-éig van szerződésem, és én szeretném kitölteni.

Christian Fuchs, csk.: "Megnehezítettük a saját dolgunkat, mert a támadásépítésben állandóan hibákat követtünk el. Így itt nem lehet helytállni. Nem véletlenül lett a világ harmadik legjobbja a német együttes."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nyertek és 27 gólt lőttek a nagyhatalmak
Németország elsőként kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, míg Hollandia, Anglia, Olaszország, Németország és Portugália győzelmével nagy lépést tett a torna felé a pénteki selejtezőfordulóban. Összesen 27 gólt termelt a hat...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu