„Az angolok félnek! Rooneyt provokáljuk"

Létrehozva: 2013. március 25. 20:24
Magabiztosan várja a középpályán gondokkal küzdő, de Sztevan Joveticcsel és Mirko Vucsiniccsel „felszerelt" montenegrói labdarúgó-válogatott Angliát a keddi vb-selejtezőre az F-csoport 6. fordulójában. A szigetországiak egy sor cserével készülnek a potenciális csoportdöntő rangadóra a „félelmetes" 12 ezres podgoricai arénában.


San Marino ellen csak a különbség volt a kérdés Anglia számára (végül 8-0-ra nyert), Montenegróban viszont már a csoport első helye lesz! A Lengyelországgal és Ukrajnával játszott döntetlen ugyanis a balkániak mögé sodorta a vendégeket, akiknek a két Eb-rendező jelenlétében (hiszen Joveticséket idegenben bármelyikük, bármikor nyugodtan elkaphatja) egy vereség sem jelentené az első hely elbukását, és mivel jelenleg hat ponttal előzi meg őket, így a 2008-as arcpirító kudarc megismétlődésére sincs különösebben nagy esély.

A hazai szövetségi kapitány mindenesetre bokszolókat idéző  önbizalommal várja az összecsapást, és szólta le a Háromoroszlánosokat: „Látom az angol nyilatkozatokat, hogy milyen (rossz minőségű - a szerk.) gyep várható. Nem értem őket, mert világ életükben hosszú ívelésekből éltek, így nem mindegy nekik, hogy milyen a pálya?"

Branko Brnovics a magánszámát így folytatta: „Mi, Stevan Joveticcsel és Mirko Vucsiniccsel vagy Anglia? Jobbak félnek a találkozótól, mint mi, és a szurkolóinktól is tartanak, aminek nem látom az okát." A nagy szavak mögött egy 12 ezres podgoricai aréna és mint kiderült, Roy Hodgson által megfelelően minősített pálya áll...

A szakember végül kiemelte, hogy külön figyelmet szentelnek majd a csapat mozgatórugójának, Wayne Rooneynak, akit a legutóbbi podgoricai látogatás során kiállítottak. Úgy véli, hogy ha hergelik a Manchester United idén távozással emlegetett sztárját, megbonthatják az ellenfél egységét, ez is szerepet játszhat sikerükben!

Montenegró emberhátrányban tudta legyűrni parázs mérkőzésen Moldovát pénteken Vucsinics találatával, és a csapathírek azóta csak rosszabbak. Milorad Petkovics eltiltott, így Mitar Novakovics pótolja, de Nikola Drincsics és Branko Boskovics sem áll rendelkezésre a középpályán. További hiányzó a szintén eltiltott Szavo Pavicsevics, akit Vladimir Bozsovics helyettesít jobbhátvédként. A kapuban a Videotonból Mladen Bozsovics áll majd.

Ami az angolokat illeti, Glen Johnson, Ashley Cole, Steven Gerrard és James Milner mind pihent San Marino ellen, így kezdhetnek Kyle Walker, Leighton Baines, Frank Lampard és Alex Oxlade-Chamberlain helyén. Chris Smalling és Joleon Lescott hátul, Jermain Defoe elöl őrizheti meg a helyét, így Danny Welbeck és Daniel Sturridge padozik.

Az angol válogatott várható kezdőcsapata: Hart - Johnson, Smalling, Lescott, Cole - Gerrard, Cleverley - Milner, Rooney, Young - Defoe

H-CSOPORT:

Ukrajna-Moldova, Ogyessza 20.00
Lengyelország-San Marino, Varsó 20.45
Montenegró-Anglia, Podgorica 21.00

Az állás: 1. Montenegró 13 pont/5 mérkőzés, 2. Anglia 11/5, 3. Ukrajna 5/4 (4-3), 4. Lengyelország 5/4 (6-6), 5. Moldova 4/5, 6. San Marino 0/5

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu