Az angol klubok félmilliárdot költöttek

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 3. 12:46
A Deloitte friss adatai szerint az angol első osztályú klubok a 2012-es nyári átigazolási időszakban 490 millió fontot költöttek új játékosokra.


 

A pénzügyi szolgáltató cég adatai szerint a nagy költekezésnek elsősorban az volt az oka, hogy a közvetítési díjak az év során módosultak, ez pedig nagyobb anyagi szabadsághoz juttatta a klubokat.

A Deloitte adatai szerint a 2012-es nyári átigazolási időszakban a Premier League-ben szereplő klubok mintegy 490 millió fontot költöttek el új játékosokra, ami ötmillióval több az egy évvel ezelőtti összegnél, ugyanakkor nem éri el a 2008-as, ötszáz milliós rekordot.

A két manchesteri klub, a United és a City egyenként több mint 30 millió fontot költött el, de a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham Hotspur és a Queens Park Rangers is sokat áldozott erősítésre.

Összehasonlításképpen: Európa többi részén nagyjából 300 millió fontot költöttek el a klubok összesen, és ebben benne vannak olyanok is, mint a feneketlen pénztárcájú Paris Saint-Germain. Csak zárójelben: egy éve fele ennyit költöttek a kontinensen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu