"Argentína bundázott az 1978-as vébén"

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 14. 10:47
Lehullt a lepel, amit sokan és oly régóta sejtettek, az szinte biztosan igaz. Argentína manipulálta a Peru elleni csoportmeccsét annak érdekében, hogy a döntőbe kerülhessen - vallotta be Genaro Ledesma, egykori perui szenátor. A felsőbb vezetés akarta így, politikai indíttatásból "picit" belenyúltak a 6-0-ra végződött találkozóba a hazai rendezésű futballvébén.


Igen, az összeesküvés-elméletek gyártói és kedvelői újra betaláltak. A szomorú történetről egy korábbi perui politikus lebbentette le a fátylat: Argentínának tovább kellett jutnia a fináléba. A mocskos ügylet az akkori katonai vezető, egyben argentin miniszterelnök, Jorge Rafael Videla és a perui első ember Francisco Bermúdez között köttetett.

"Videlának meg kellett nyernie a világbajnokságot azért, hogy megszépítse imidzsét a világ szemében - vallotta be a 80 esztendős Ledesma, aki hozzátette, a gauchók a szívességért cserébe 13, Videla nézeteit harsányan tagadó perui politikai foglyot engedtek szabadon. - Ő csak akkor ment bele a dologba, ha Peru legalább néggyel vereséget szenved."

Leopoldo Luque ott volt a pályán azon az ominózus összecsapáson: "Azok után, amit megtudtam, azt kell mondanom, cseppet sem vagyok büszke a vb-címemre. Sokan persze másként vélekednek."

Pablo Llonto argentin író és történész röviden összefoglalta a történteket: "Ez mindannyiunk szégyene."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu