Alves felbosszantaná a Fradi edzőjét!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 8. 15:14
EXKLUZÍV! Csak egyetlen mérkőzés a sok közül – állítják Fehérváron a szombati Ferencváros-Videoton rangadóról, amely azért lényegesen több ennél. A zöld-fehérek győzelme esetén ugyanis mindössze három pontra csökkenne Mezey György csapatának az előnye, ám egy vendégsiker során kilenc pontra ellépne a listavezető. André Alves, Elek Ákos és Mezey György nyilatkozott a SportHirado.hu-nak arról, mit vár a mérkőzéstől.


A hétvégi FTC-Videoton már csak abból a szempontból is kuriózum, hogy a 15 gólos brazil csatár, André Alves egykori kaposvári edzője, Prukner László ellen száll harcba.

- Szép időszakot töltöttem Kaposváron, ahová a Honvédtól kerültem – vágott bele a gólerős támadó. – De semmiféle nosztalgia nem lehet bennem, még akkor sem, ha szombaton a korábbi edzőm, míg a kupában holnap egykori csapatom, a kispestiek ellen lépek pályára. Profi labdarúgóként a Videoton sikeréért kell küzdenem, márpedig mi idén bajnokok és kupagyőztesek akarunk lenni. A sors úgy hozta, hogy egyik legnagyobb riválisunk az FTC lett, de ez most csak azért furcsa sokaknak, mert mindenki a Debrecen-Vidi versenyfutásra számított. Nekünk mindegy, hogy ki az ellenfél, tudtuk, hogy az első helyért mindenkivel meg kell küzdenünk, s ez is csak egy meccs a tavasz során. Igaz, elég fontos meccs. Tudom, hogy Prukner László kiváló edző, s minden meccsre kitalál valamit, ám én azért szeretném őt felbosszantani. Mondjuk, egy-két góllal.  

Arra a felvetésre, hogy Mezey György szerint tavaly tavasszal Alves a kóválygó őszi légyhez hasonlított, a brazil így felelt:

- Ez már elmúlt, nem foglalkozom vele, különben sem akarok konfliktust a mesterrel.

Már az angyalföldi idénynyitón is a Videoton egyik legjobbja volt – nem véletlenül került bele a neve a lelátón helyet foglaló Bölöni László noteszébe -, míg az MTK ellen előbb kiharcolt egy tizenegyest, majd győztes gólt fejelt Szatmári kapujába a nyolcszoros válogatott középpályás, Elek Ákos. Vajon ő hogy látja csapata Üllői úti esélyeit, és saját maga kiváló tavaszi formáját?

- Nem az a lényeg, hogy ki játszik jól vagy rosszul, hanem hogy a csapat elérje a célját. Jó hatással van rám, hogy Bölöni László mellett Egervári Sándor is elismerően szólt a teljesítményemről, növeli az önbizalmamat. Tudom, hogy a hiba is benne van a játékomban, elvégre nem gépek vagyunk, viszont ahogy az előbb is említettem, nálunk a csapategység a legfontosabb. Szerintem hihetetlenül egységesek vagyunk, a keretünk semmit sem változott, az edzőnk is ugyanaz a remek szakember, aki korábban volt, így minden feltétel adott a sikerhez. Már szombaton is éreztem, mennyire együtt van a társaság, küzdöttünk, harcoltunk, s ennek meg is lett az eredménye. Egyetlen percig sem merült fel bennem, hogy esetleg nem nyerünk.   

A fehérváriak hórihorgas játékosa az FTC mellett nem feledkezett meg a Debrecenről sem.

- A riválisokkal szemben nekünk annyiból jobb a helyzetünk, hogy hat pontos előnyünk megnyugtató, s nem kell állandóan a tabellát vizsgálnunk. De egyébként sem számolgatunk, csak a következő meccsre koncentrálunk. A sorsolás úgy hozta, hogy a Fradi után a Debrecennel játszunk, s mindkettő veszélyes ellenfél. A két gárda együtt 33 bajnoki címet szerzett, mi meg az elsőre készülünk. Ez mellettük szól, úgyhogy izgalmas kis tavasz előtt állunk.

- Tőlünk azt várják, hogy mindenkit gólokkal verjünk, s ha nem így történik, máris jönnek a kritikus hangok – értékelte az eddig látottakat Mezey György, a Videoton vezetőedzője. – Csak azt nem tudom, hogy miért alakult ez így. Ebben a helyzetben nem könnyű dolgozni, a Vasas ellen is megkaptuk a magunkét, ám a szombathelyi kupasiker és az MTK legyőzése jó hatással volt a drukkerekre. Az Üllői úti fellépésünk előtt azonban szerdán még vár ránk egy kupameccs a masszív Honvéd ellen, márpedig nekünk kettős célunk van: a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése. Majd a kispesti összecsapás után beszélhetünk a Ferencvárosról is…

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„A Vidi ellen nincs veszítenivalónk!”
Prukner Lászlót jókedvében találta a SportHirado.hu, a Ferencváros vezetőedzője vidáman értékelte a vasárnapi, kispesti 1-0-s sikert és bizakodva tekintett a hétvégi, vízválasztó, Videoton elleni hazai bajnoki elé. Az egykori...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu