Álomközéppályát vett magának a Porto

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 30. 21:14
Álomcsapat fillérekből a bajnok FC Portónál? A klubot ismerve nem lehetetlen. Pedig dől a pénz, 70 milliót hozott a konyhára a napokban, a Monacóval kötött szuperüzlet. Mégis olcsó portugálokkal töltik fel a keretet, már hét igazolásnál tartanak. Háztűznézőben az átigazolási fogások (egyik) királyánál.


A képen sárgában Carlos Eduardo, az egyik szépreményű igazolás

Most adták el James Rodríguezt és Joao Moutinhót a Monacónak 70 millió euróért, új csapatot építenek, de nem szórják két kézzel a pénzt a Portónál.

A Guimaraes fiatal portugál középpályásduóját, Tiago Rodriguest és Ricardót (szélsők) már korábban bebiztosították maguknak a kék-fehérek.

Most két másik portugál lép a fedélzetre. A 22 éves Josué, a BL-selejtezőbe jutott Pacos Ferreira játékmestere, akiről bebizonyosodott, hogy hiba volt elengedni két évvel ezelőtt. Most visszavásárolta a Porto. Korábbi U21-es válogatott. A nála két évvel idősebb Licá egy másik meglepetéscsapattól, az Estoriltól érkezik, csatárként és támadó középpályásként (akár James utódjaként) is megállhatja a helyét.

Kíváncsian várhatjuk, beválnak-e, az mindenesetre beszédes, hogy Licá tagja volt a szezon álomcsapatának, míg a felfedezettek álomtizenegyében találjuk az említett Josuét, Tiagót, Ricardót, és azt a brazil Carlos Eduardót, aki szintén friss Porto-igazolás... Vagyis a Porto megvett egy teljes álomközéppályát - legalábbis, ha a Maisfutebol című portál szezonvégi összeállítását vesszük alapul.

Fillérekből történik tehát nagyátalakítás a Portónál, amelyben azért komoly szerep juthat a légiósoknak is. Például két mexikói olimpiai bajnoknak. Az egyikükkel, a középhátvéd Diego Reyesszel már a télen megállapodtak, korosztályában és posztján a világ legjobbjai között tartják számon, hétmillióba került a játékjoga. A másikuk, a védekező középpályás Hector Herrera is érkezőben, ebben az esetben mehetne Fernando és/vagy Defour. Moutinhót Estoril Decója, a brazil Carlos Eduardo pótolhatja majd.

További távozók is lehetnek, a védő Eliaquim Mangalát a Chelsea és a Monaco, a csatár Jackson Martínezt többek között a Dortmund vinné, a Porto azonban jelenleg nincs rákényszerülve az eladásukra, csak visszautasíthatatlan ajánlat esetén költözhetnének.

A géppuskalábú ghánai szélső, Christian Atsu nem szeretné tovább koptatni a padot, őt jó pénzért elengedhetik. A fél Premier League sorban áll érte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bréking: szupertehetséget igazol a Porto
Megerősítést nyert, hogy a jövő nyártól az FC Porto játékosa lesz a mexikói Club América olimpiai bajnok szupertehetsége, a 20 éves középhátvéd Diego Reyes. Öt évre ír alá, sajtóértesülések szerint hétmillió eurójába kerül a...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: FC Porto
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu