Akár vb-sztár is lehet Divock Origi

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2014. május 13. 15:54
Kihirdette 24 fős világbajnoki keretét Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: a szakember bizalmat szavazott Adnan Januzajnak, a Manchester United 19 éves támadó középpályásának is. Ez várható is volt, az viszont már kevésbé, hogy a sérült Christian Benteke távollétében egy 19 éves, kenyai származású támadó, a tavasszal a Lille-ben vitézkedő Divock Origi lesz Lukaku cseréje. A Roma harcosa, Radja Nainggolan csupán biztonsági tartalék.


Origi még nem lépett pályára a válogatottban, az U21-eseknél is csak egyszer próbálhatta ki magát. Tavasszal játszotta be magát a kezdőbe a Lille-nél, négyszer is villant a Ligue 1-ben.

Wilmots - aki hat biztonsági tartalékot is megjelölt - kedden elmondta, egyedül kapusposzton szűkül majd egy fővel a keret, annak függvényében, hogy a sérült Koen Casteels időben felépül-e.

A belgák az oroszokkal, a dél-koreaiakkal és az algériaiakkal szerepelnek majd egy csoportban a brazíliai tornán.

BEST OF DIVOCK ORIGI:

A belga keret:

Kapusok: Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Simon Mignolet (FC Liverpool), Koen Casteels (1899 Hoffenheim), Silvio Proto (Anderlecht).

Védők: Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Daniel Van Buyten (Bayern München), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit), Laurent Ciman (Standard Liege).

Védekező középpályások: Axel Witsel (Zenit), Marouane Fellaini (Manchester United), Steven Defour (Porto), Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur).

Támadó középpályások: Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Dries Mertens (Napoli), Adnan Januzaj (Manchester United).

Csatárok: Romelu Lukaku (Everton), Divock Origi (Lille).

Biztonsági tartalékok: Sébastien Pocognoli (Hannover 96), Thorgan Hazard (Zulte Waregem), Michy Batshuayi (Standard Liege), Guillaume Gillet (Anderlecht), Jelle Van Damme (Standard de Liege), Radja Nainggolan (AS Roma)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu