A végén menekültek meg a portugálok

Létrehozva: 2014. június 23. 02:50
Az Egyesült Államok 2-2-es döntetlent játszott Portugáliával a brazíliai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulós összecsapásán.


Az első félidő elején a portugálok birtokolták többet a labdát, s némi szerencsével, az egyik amerikai védő hibáját kihasználva, megszerezték a vezetést. Ezután támadásban megélénkült az Egyesült Államok csapata, amely 30 percen keresztül fölényben futballozott, több veszélyes kísérlete is volt, de egyenlítenie nem sikerült. A játékrész hajrájában ismét a portugálok játszottak jobban, s az utolsó percben Howard kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy az európai együttes ne növelje az előnyét.

A szünet után mindkét csapat hatalmas lendülettel, nagy iramot diktálva folytatta az összecsapást, lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, 10 perc elteltével egy szép amerikai támadás végén Bradley üres kapura leadott lövése a gólvonalon álló Costáról vágódott le. Nem sokkal később aztán Jones látványos találattal egyenlített, az iram pedig nem csökkent, továbbra is közönségszórakoztató, jó futballal rukkoltak elő a gárdák, a portugálok valamelyest fölényben voltak. A hajrához közeledve ennek ellenére ismét az amerikaiak szereztek gólt, s már-már úgy tűnt, a portugálok kikapnak és kiesnek, ám az utolsó pillanatban Varela fejesgólja révén egyelőre megmenekültek a korai búcsútól.

Ez azt jelenti, hogy ebben a csoportban az utolsó körben dől majd el, hogy a négy közül melyik két csapat folytatja a tornát a nyolcaddöntőben.

A találkozón a portugálok már az 5. percben vezetést szereztek Nani révén, ám a második félidőben Jones, a vb egyik legszebb gólját szerezve, egyenlített, Dempsey hajrában esett találatával pedig már vezettek is az amerikaiak, a végeredményt aztán a lefújás előtti másodpercekben Varela állította be.

Az Egyesült Államok Németországgal, Portugália pedig Ghánával találkozik a csütörtöki harmadik fordulóban.

VILÁGBAJNOKSÁG, G-CSOPORT, 2. FORDULÓ:

Egyesült Államok-Portugália 2-2 (0-1)

gólszerzők: Jones (64.), Dempsey (81.), illetve Nani (5.), Varela (95.)


22 de junio - USA vs Portugal by betsonic

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Németország 2 1 1 0 6-2 4
2. USA 2 1 1 0 4-3 4
3. Ghána 2 0 1 1 3-4 1
4. Portugália 2 0 1 1 2-6 1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu