A Realt is eltilthatják az igazolásoktól

Szerző: MTILétrehozva: 2015. január 26. 17:41
A spanyol As című napilap értesülései szerint vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a Real Madrid ellen, mert lehetséges, hogy a klub szabálytalanul igazolt kiskorú játékosokat.


A madridi újság hétfői számában arról írt: a FIFA felszólította a spanyol szövetséget (RFEF), hogy adja át azokat a dokumentumokat, amelyek öt évre visszamenőleg tartalmazzák a Madridba szerződött fiatal futballisták névsorát.

A FIFA egy tavaly december 17-i levelében azok után a kiskorú labdarúgók után érdeklődött, akik a Bajnokok Ligája-győztes egyesülettel speciális együttműködési megállapodást kötöttek. A nemzetközi szövetség vizsgálatát két 12 éves venezuelai játékos szerződtetése váltotta ki - írta az As.

A FIFA tavaly áprilisban kizárta az átigazolásból az FC Barcelonát, mert a katalán klubbal szemben lefolytatott vizsgálat megállapította: az egyesület a 2009 és 2013 közötti időszakban több 18 év alatti játékos szerződtetésekor is vétett az előírások ellen. A Barcelona 450 ezer svájci frankos bírságot is kapott, és a FIFA a spanyol szövetséget is megbüntette 500 ezer svájci frankra. Később az érintettek fellebbeztek, de ezt előbb a FIFA, majd december 30-án a nemzetközi Sportdöntőbíróság is elutasította. A büntetés értelmében a Barcelona a januári és a jövő nyári átigazolási időszakban eladhat játékosokat, de vásárolnia nem szabad.

Az As ma arról írt, hogy a Real a mostani vizsgálat nyomán könnyen a Barcelona sorsára juthat, emiatt egymás után szerződteti a játékosokat. Az elmúlt héten az Európa egyik legnagyobb futballtehetségének tartott 16 éves norvég Martin Ödegaardot mutatták be Madridban, hétfőn pedig a brazil Lucas Silva érkezett a fővárosi klubhoz.

Címkék: Real Madrid
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu