A Man. United is lelépi a So'tont?

Létrehozva: 2014. december 8. 12:14
A Manchester United zsinórban négy győzelemmel a háta mögött látogat a nehéz sorsolása nyomán megtorpant Southampton otthonába a Premier League 15. fordulójának. Folytatódnak a sorozatok?


A Southamptont a nyáron egyesek kiesőnek jósolták, hiszen óriási volt a felfordulás, a fél csapatot, a legjobbakat eladták. Persze egészen jól igazoltak helyükre, így nem tűnt akkora katasztrófának a helyzet augusztus végére, mint korábban jósolható volt.

Kilőtt, Graziano Pelle szórta a gólokat, de ami igazán meglepő, hogy a teljesen átalakított védelem mennyire jól zárt. Az olasz támadó mostanában már nem villog annyira, de hátul még mindig messze a legjobb a ligában úgy, hogy a Manchester City frissen hármat és az Arsenal is egyet rúgott neki. Otthon addig nem volt ellenfele, míg a címvédő nem tanította móresre.

Sorozatban három nyeretlen találkozóból érkezik, persze előre lehetett tudni, a mostani program pokolian nehéz. Ezzel lassan a helyére kerül, a top4 ugyanis túlzásnak néz ki, de a top6 már nem biztos.

A Manchester United története sokkal inkább ismert. David Moyes egy év alatt szétverte, amit Sir Alex Ferguson évtizedek alatt felépített. Persze túlzás lenne csakis a volt menedzser nyakába varrni mindent, de az tény, hogy egy történelmi méretű bevásárlás után Louis van Gaal kezdi irányba terelni a nemrég még süllyedő hajót. Pokolian nehezen indult ugyanis a szezon, védőt eleve nem nagyon vettek, erre rakódott rengeteg sérült, és egy új szerkezet.

Éppen ezért botrányosan számban kapta a gólokat (3-5 Leicesterben), de elöl sem pörgött Robin van Persie és Wayne Rooney, míg Radamel Falcao mérkőzésen alig szerepelt. Azóta a holland lassan kezdi a fonalat elkapni, míg az angol sztár csak egyszer kezdett jobban a mostani 10 találatánál. A kulcs viszont, hogy lassan összeáll a hátsó rendszer, és elég rutinos ember áll a tréner rendelkezésére. Az eredmények ha nem is végig meggyőzően, de jönnek is.

Nem állnak jól sérültekkel a Szentek, Jack Cork hosszú időre kidőlt a középpályáról, Morgan Schneiderlin, kulcsfontosságú középpályás még mindig nincs, de Toby Alderweireld hátul már kérdéses, míg Dusan Tadics előrébb játszhat. Wayne Rooney kisebb térdsérüléséből felépüült, Ángel di María második meccsét hagyja ki. Radamel Falcao szintén teljes értékű harcos.

Várható kezdők:

Southampton: Forster - Clyne, Fonte, Gardos, Bertand - Reed, Wanyama, - Tadics, Long, Mané - Pelle.

Manchester United: De Gea - Valencia, Smalling, M. Rojo - Young, Carrick, Fellaini, Ander Herrera - Rooney - Van Persie, Falcao.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu