A Madridnak össze kell szednie magát

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 1. 17:50
A Real Madrid lehangoló vereséget szedett be hétvégén a Primera Divisiónban, a Bernabéu közönségét a Köbenhavn ellen kárpótolhatja a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A Juventus a Galatasarayt fogadja, míg a Paris Saint-Germain a Benfica ellen újfent tudatosítaná: a végső győzelemre hajt, Ibrahimoviccsal az élen.


 

B-CSOPORT

REAL MADRID-KÖBENHAVN


A királyiak majd’ másfél évtized után kaptak ki hazai bajnokin az Atlético Madridtól szombaton, és egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen rövid időn belül kétszer is csalódást okozzanak a Bernabéu meglehetősen finnyás közönségének.

A blancókat aggaszthatja, hogy Cristiano Ronaldo árnyéka volt önmagának a derbin, és a csereként beállt Gareth Bale sem hozott új lendületet a csapatnak.

A Köbenhavnt annak ellenére nem szabad leírni, hogy hazájában bukdácsol, és a kiesőzónában szégyenkezik tíz fordulót követően; hétvégén a Bröndby elleni rangadót vesztette el.

A Bajnokok Ligájában mégis kiválóan rajtolt, mert bár a Juventus öt meccsre való helyzetet dolgozott ki Dániában, gólt csak egyet szerzett, így döntetlent hozott a találkozó.

A Real Madrid még fényesebben nyitott a Bajnokok Ligája csoportkörében, egy laza hatost hintett a Galatasaraynak, ráadásul annak otthonában, ami komoly szerepet játszott az isztambuliak trénere, Fatih Terim távozásában.

Nem lepődnénk meg, ha a szerdai összecsapás hasonló végkimenetelt hozna, igaz, a dán bajnok három éve a Barcelona ellen egy pontot azért meg tudott csípni a két mérkőzésen. Az együttes tovább is verekedte magát csoportjából, jóllehet a Chelsea ellen könnyűnek találtatott a nyolcaddöntőben.

Ami az összeállításokat illeti: a legnagyobb kérdőjel a Madridnál, hogy Álvaro Morata szombati remeklését követően benn tud-e maradni a kezdőcsapatban, vagy vissza kell ülnie a kispadra.


REAL MADRID-KÖBENHAVN – szerda, 20:45 óra

Madrid, Bernabéu-stadion, vezeti: Matej Jug (szlovén).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

REAL MADRID: Casillas - Ramos, Varane, Pepe, Coentrao - Modric, Khedira - Bale, Isco, Ronaldo - Morata.

KÖBENHAVN: Wiland - Jacobsen, Mellberg, Bengtsson, Sigurdsson - Bolanos, Claudemir, Delaney - Braaten, Adi, Jörgensen.



JUVENTUS-GALATASARAY


A torinóiak az elmúlt két év bajnoki címe után most a Bajnokok Ligájában alkotnának maradandót, amit nem segített a koppenhágai döntetlen, de most minden esély megvan a javításra.

A Galatasaray 6-1-es vereséggel rajtolt a BL-ben a Real Madrid ellen, ráadásul hazai pályán, majd a napokban Fatih Terimnek távoznia kellett, miután összekülönbözött a klub elnökével. Utódját, Roberto Mancinit hétfő este nevezték ki.

Az, hogy Wesley Sneijder vállalja-e a játékot, több mint kérdéses, a holland karmester nem érzi magát százszázalékos állapotban a hétvégi bajnoki után, de hétfőn Didier Drogba is társaitól külön edzett.

A Juvénál sem minden fenékig tejfel, ott Carlos Tévezért, pontosabban a bokájáért aggódhatnak, de akár vele, akár nélküle, simán be kell húzni a szerdai összecsapást.

A csapatnak van honnan önbizalmat merítenie, hiszen vasárnap megnyerte a torinói derbit – még akkor is, ha a játék akadozott, Paul Pogba győztes gólját pedig leshelyzet előzte meg.

Andrea Pirlo rotációs okokból kihagyta a városi derbit, és egyelőre csak találgatni lehet, hogy milyen szerepet szán neki Conte mester a soros találkozón.

A találkozónak magyar vonatkozása is lesz, hiszen honfitársunk, Kassai Viktor fújja majd a sípot.


JUVENTUS-GALATASARAY – szerda, 20:45 óra

Torinó, Juventus-stadion, vezeti: Kassai Viktor (magyar).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah - Giovinco, Vucsinics.

GALATASARAY: Muslera - Sabri, Balta, Kaya, Nounkeu - Inan, Baytar, Bruma - Sneijder - Drogba, Yilmaz.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Real Madrid 1 1 0 0 6 1 +5 3
2. Juventus 1 0 1 0 1 1 0 1
2. Köbenhavn 1 0 1 0 1 1 0 1
4. Galatasaray 1 0 0 1 1 6 −5 0




C-CSOPORT

PSG-BENFICA, ANDERLECHT-OLYMPIAKOSZ

A Paris Saint-Germain fantasztikusan szerepelt az előző BL-kiírásban, és csak a Barcelona állította meg a negyeddöntőben, Zlatan Ibrahimovic azonban ennél is többre vágyik.

„Nagyon sok álmom van, az egyik közülük, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját. Úgy hiszem, a Paris Saint-Germain képes lehet erre. Nem könnyű sorozat, de azért vagyunk itt, hogy győzzünk. Tavaly még mindenki azt kérdezgette, hogy mit keresünk itt, ám most már tisztelnek bennünket” – fogalmazott a svéd támadó.

A Benficával nem árt óvatosnak lenni, hiszen az együttesek két éve az Európa-ligában találkoztak, és akkor a párizsiak húzták a rövidebbet, 3-2-s összesítésben maradtak alul.

Portugál ellenféllel szemben mindenesetre még sohasem kapott ki a Paris, négy győzelem mellett két döntetlent tud felmutatni, és a formájára sem lehet panasz, hiszen a bajnokság mostani kiírásában még nem talált legyőzőre, igaz, a tabellát jelenleg a Monaco vezeti.

A legnagyobb fejtörést az okozhatja, hogy a csapatkapitány, Thiago Silva sérültet jelentett, a brazil válogatott bekk mintegy másfél hónapot kénytelen kihagyni.

Az első körben mindkét együttes diadalmaskodott, a franciák ráadásul idegenben – a másik párharcot értelemszerűen a két vesztes, az Anderlecht és az Olympiakosz vívja.


A PSG várható kezdőcsapata: Sirigu - Van der Wiel, Camara, Marquinhos, Maxwell - Verratti, Motta, Ménez - Lucas, Ibrahimovic, Cavani.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Paris Saint-Germain 1 1 0 0 4 1 +3 3
2. Benfica 1 1 0 0 2 0 +2 3
3. Anderlecht 1 0 0 1 0 2 −2 0
4. Olympiakosz 1 0 0 1 1 4 −3 0



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu