A Liverpool vívja a forduló rangadóját

Létrehozva: 2013. február 13. 21:22
Nehéz helyzetben a Liverpool, hiszen az Európa-ligában - az egyetlen kupában, amelyért még küzdhetnek - az orosz Zenit Szentpétervárral kell oda-vissza meccselniük, ez pedig a sorozat talán legizgalmasabb párosítása. A nagycsapatok azonban jobbára megúszták. A Chelsea, melynek inkább erkölcsi szempontból fontos az El, a Sparta Prahát kapta, az Inter pedig a sérült Vass Ádám nélkül felálló CFR Cluj-zsal találkozik. Magyar párharc is lehet a 32 között, a VfB Stuttgart - KRC Genk összecsapáson jó eséllyel találkozhat Hajnal Tamás és Köteles László.


 

Az Európa-liga legjobb 32 csapata között minden bizonnyal a Zenit Szentpétervár - Liverpool összecsapás ígérkezik a legizgalmasabbnak. Brendan Rodgers, a Pool menedzsere a kupasorozatban már nem számíthat Daniel Sturridge-re és Philippe Coutinhóra, de térdsérülése miatt hosszabb ideig pihenő Martin Kelly és a megbetegedett Raheem Sterling sem lesz ott a csapatban.

Luciano Spallettinek, a Zenit Szentpétervár vezetőedzőjének viszont nincsenek ilyen gondjai, hiszen a téli szünetről visszatérő csapatában mindenki egészséges, legfeljebb a formákkal lehetnek majd gondok. A két legnagyobb sztár, a brazil Hulk és a belga Axel Witsel várhatóan kezdeni fog, a Zenit ráadául még sosem kapott ki angol csapattól hazai pályán.

A LIVERPOOL VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA: Reina - Wisdom, Carragher, Skrtel, Enrique - Shelvey, Allen, Henderson - Borini, Suárez, Sterling Menedzser: Brendan Rodgers

A Chelsea-nek mindenképpen nyernie kell, mert Rafael Benítez szénája nem áll túl jól sem a szurkolóknál, sem a klubtulajdonosnál. Bár ő már kifejtette, hogy szívesen maradna a Stamford Bridge-en, meglepetés lenne, ha tényleg így történne. Az El-ben viszont papíron könnyű dolga lehet a Sparta Prahával.

Bár a csapattal utazott, a spanyol tréner nem biztos, hogy számíthat a térdsérülésből épülgető csapatkapitányra, John Terryre, és a térdsérülése miatt hosszabb időre kidőlt Oriel Romeura. Demba Ba nem játszhat az El-ben (a Newcastle csapatában ugyanis már játszott), így Fernando Torres fog kezdeni a támadás közepén.

A CHELSEA VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA: Cech - Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand - Ramires, Mikel - Marin, Oscar, Moses - Torres Ideiglenes menedzser: Rafael Benítez

Az Internazionale története során először találkozik a CFR Cluj csapatával. Nem jó ómen, hogy az olasz csapat az utóbbi öt hazai BL-meccséből csak egyet nyert meg, háromszor játszott döntetlent. A román csapat legutóbb a tartalékosan kiálló Manchester Unitedet győzte le az Old Traffordon 1-0-ra.

A meccs esélyesének mindenképpen az olasz csapat számít, melyben nemzetközi szinten is bemutatkozhat a Wesley Seijder helyére igazolt Kovacic, talán csereként. Mivel azonban az Inter eddig sem vette túl komolyan a Bajnokok Ligáját, nem valószínű, hogy az Európa-ligát komolyabban fogja.

A felálállás ezért várhatóan lazább lesz. A mecccsnek lehetne magyar vonzata is, azonban Vass Ádámot kiújúló lábközépcsont-sérülése miatt a kolozsvári csapat nem is nevezte az Inter elleni összecsapásra.

AZ INTER VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA: Handanovic - Jonathan, Ranocchia, Juan Jesus, Pereira - Guarín, Cambiasso, Benassi - Álvarez, Palacio, Cassano Vezetőedző: Andrea Stramaccioni

A kétszeres El-győztes és címvédő Atlético Madrid az esélyese az orosz Rubin Kazany elleni párbajnak, egyedül az orosz tél okozhat kellemetlenséget a spanyoloknak.

A legnagyobb sztár, a sorozat tavalyi gólkirálya, a bombaformában játszó kolumbiai csatár, Radamel Falcao valószínűleg nem játszik az első mérkőzésen, mert Diego Simeone inkább a hajrára pihenteti a csapat kulcsjátékosát. Kivéve ha gond lesz a Rubin ellen...

AZ ATLÉTICO MADRID VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA: Asenjo - Juanfran, Miranda, Híaz, Luis - Gabi, Suárez - Koke, García, Rodríguez - Adrián Vezetőedző: Diego Simeone

Magyar szempontból a legizgalmasabb összecsapás a VfB Stuttgart - KRC Genk párharc lehet, ahol akár Köteles László, a belgák kapusa védheti Hajnal Tamás lövéseit. Mármint ha utóbbi játszik, és kapura lő.

UEFA EURÓPA LIGA 2012/2013
LEGJOBB 32, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK, febr. 14.:
Zenit Szentpétervár (orosz) - Liverpool FC (angol), 18:00
Anzsi Mahacskala (orosz) - Hannover 96 (német), 18:00
Sparta Praha (cseh) - Chelsea (angol), 19:00
Levante (spanyol) - Olimpiakosz (görög), 19:00
Napoli (olasz) - Viktoria Plzen (cseh), 19:00
Dinamo Kijev (ukrán) - Bordeaux (francia), 19:00
Bayer Leverkusen (német) - Benfica (portugál), 19:00
BATE Boriszov (fehérorosz) - Fenerbahce (török), 19:00
Ajax (holland) - Steaua Bukarest (román), 19:00
FC Basel (svájci) - Dnyipro Dnyipropetrovszk (ukrán), 21.05
Internazionale (olasz) - CFR Cluj (román), 21.05
Newcastle United (angol) - Metaliszt Harkiv (ukrán), 21.05
VfB Stuttgart (német) - KRC Genk (belga), 21.05
Atlético Madrid (spanyol) - Rubin Kazany (orosz), 21.05
Mönchengladbach (német) - Lazio (olasz), 21:05
Tottenham Hotspur (angol) - Olympique Lyon (francia), 21:05
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu