A Levszki szóban már kiejtette a Lokit

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 8. 18:15
Dzsudzsákkal, Gulácsival és Némethtel példálózott a Levszki Szófia elnöke, Georgi Markov a helyi 7 Day Sportnak adott nyilatkozatában. A Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában a Debrecennel találkozó együttes elöljárója részletesen elemezte az ellenfelet, de a magyar labdarúgás egészére is kitért. A mindentudó Markov elmondása szerint pontosan tudja, mi a Loki erőssége és gyengéje, illetve elmondta, kik azok a játékosok, akikre leginkább figyelniük kell.


„A magyar labdarúgás jelenleg messze nem éri el azt a szintet, mint Albert, Nyilasi vagy Détári idejében. Igaz, 1995-ben a Ferencváros révén már szerepelt magyar csapat a BL-ben, jóval korábban, mint a Levszki – kezdte Markov, majd így folytatta. – Az utóbbi években két futballakadémia nyílt az országukban, és tízszer annyi labdarúgójuk ment külföldre, mint Bulgáriából."

„Ott van például Dzsudzsák Balázs, akit rengeteg pénzért vett meg a PSV, de nem szabad elfelejteni a Liverpoolban vitézkedő Gulácsit és Némethet sem. Rajtuk kívül pedig legalább tucatnyi játékos szerepel az angol első- és másodosztályban."

„Ami a Debrecent illeti, a leggazdagabb magyar klubról van szó. Az ütőerejüket a támadósoruk jelenti, a legjobbjuk Rudolf Gergely, aki a válogatottban is szerepel. Akár egymaga is képes mérkőzéseket eldönteni. Rajta kívül ott van Leandro, a brazil születésű, ám honosított játékosuk, aki már a Lothar Matthäus által vezetett nemzeti csapatnak is tagja volt. A gyenge pontjuk a védelmük, amelyet információim szerint a Dinamo Kijevet is megjárt Bodnár Lászlóval erősítenék meg."

A láthatóan jól tájékozott elnök olyannyira érdeklődik a Loki iránt, hogy megtekintette a Kalmar elleni mindkét összecsapást. Sőt attól sem zárkózott el, hogy meghatározza a párharc erőviszonyait.

„Nagyon óvatosan játszottak mindkét találkozón, 70-30 százalék az esély a Levszki diadalára! A magyarok mindig kemények, de győzni fogunk, remélhetőleg már az első találkozón, Szófiában nagy előnyhöz jutunk."

A magabiztos Markov arra is kitért, miben látja a Levszki fölényét.

„Tapasztaltabb játékosaink vannak, hatan részesei voltak a klub 2006-os UEFA-kupa negyeddöntőjének és a Bajnokok Ligája főtábláján való szereplésnek. Biztos vagyok benne, hogy felülkerekedünk a Lokin."

Az elöljáró szerint döntő lehet a párharcban, hogy a Debrecen az UEFA által alkalmatlannak minősített Oláh Gábor utcai pálya helyett a Puskás Ferenc Stadionban kell, hogy kivívja a továbbjutást.

„A visszavágó nem Debrecenben lesz, és nem tartom valószínűnek, hogy teljes szurkolótáboruk Budapestre is elkíséri őket. Ráadásul legalább ötezer Levszki-drukker érkezik Magyarországra, tehát kis túlzással mi érezhetjük majd magunkat hazai pályán."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu