A kancellár válaszolt a meleg focistának

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2012. szeptember 14. 12:17
Szexuális orientációjuk felvállalására biztatta a németországi meleg labdarúgókat Angela Merkel kancellár és Uli Hoeness, a Bayern München elnöke. Ennek előzménye, hogy egy névtelenségét megőrző futballista a Fluter magazinban nemrég úgy nyilatkozott, hogy félelmében mindennap el kell titkolnia szexuális irányultságát. Közben a 11 Freunde című, népszerű blogportál szerint lehet, hogy csak kitalált történet az egész.


„Akinek van elég bátorsága, annak a tudomására szeretném hozni, hogy olyan országban él, ahol nem kell félnie a kitárulkozástól. Ez a politikai üzenetem" - jelentette ki Merkel Berlinben. "Tudomásul kell vennünk, hogy ilyen esetekben az egyéni környezetből eredő félelmek továbbra is jelen vannak, mégis tudathatjuk az érintettekkel: nem kell félnetek."

Hoeness szerint csak idő kérdése, hogy egy-egy profi labdarúgó nyilvánosan felvállalja homoszexualitását, és azt szeretné, ha a német klubok felkészülnének erre.

„Előbb-utóbb bekövetkezik ez, és az egyesületek remélhetőleg jól reagálnak majd. Az első lépést a játékosnak kell megtennie, az idegenbeli meccseken várható következményekért ugyanakkor nem lehet előre vállalni a felelősséget" - jelezte egyszersmind a lehetséges nehézségeket is.

Egy névtelenségét megőrző futballista a Fluter magazinban nemrég úgy nyilatkozott, hogy félelmében mindennap el kell titkolnia szexuális irányultságát, amely ha kiderülne, többé nem érezné magát biztonságban.

Közben a 11 Freunde című, népszerű blogportál szerint lehet, hogy csak egy kitalált történet az egész. Gyanút kelt, hogy klisékből áll az interjú, és az azt készítő újságírón, Adrian Bertholdon kívül senki sem tudja, melyik német sztárfutballistáról van szó, még a szerkesztőség sem. Mindezzel azt sugallják, hogy a cikk akár egy túlfűtött toleranciakampány jól sikerült húzása is lehet.

Címkék: angela_merkel
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu