A Juve az életéért küzd a Bernabéuban

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 22. 17:17
A Juventus az első két kör döntetlenje után nem hibázhat – apró szépséghiba, hogy szerdán a még hibátlan Real Madridhoz látogat a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A Paris Saint-Germain eközben Brüsszelben szerepel – meglepődnénk, ha épp a nem túl acélos Anderlecht állítaná meg a formában lévő PSG-t.


 

B-csoport: REAL MADRID-JUVENTUS

A királyiak két fölényes győzelemmel indítottak a BL csoportkörében, a Juventus azonban mindkétszer csak ikszelt, a Zebrákat tehát a kiesés szele is meglegyintené egy esetleges vereség esetén.

Azt túlzás lenne állítani, hogy a torinóiak jó passzban lennének: vasárnap 2-0-s vezetésről kaptak ki 4-2-re Firenzében a hatalmas riválistól, egy agyonnyert meccsen verették meg magukat lényegében tíz perc alatt.

A Madridnak ilyen gondjai nem voltak, helyzetek tömkelegét kialakítva küldte haza pont nélkül a Málagát, ráadásul az ellenlábas Barcelona csak egy pontot gyűjtött, az Atlético pedig annyit sem.

Az előzmények dacára Carlo Ancelotti véletlenül sem esne abba a hibába, hogy lebecsülje egykori együttesét:

„Ki kell elemeznünk a Juve legutóbbi meccsét, minden percét, és nem csak azt a tizenötöt, amikor szenvedtek. A Juventust minőségi játékosok alkotják. Arturo Vidal nagyon fontos láncszem, a kapu előtt is nagyon veszélyes” – hívta fel rá a figyelmet a Real Madrid mestere.

„A Málaga elleni főpróbánk jól sikerült, abban a szellemiségben és azzal az önbizalommal kell ismét pályára lépnünk. Az idő előrehaladtával egyre jobbak vagyunk, a szerdai meccsre is kellően rákoncentrálunk.”

Ancelotti hozzátette, a teljes kerettel számolhat az olasz bajnok ellen, kivéve Xabi Alonsót, aki bár sérüléséből felgyógyult, egyelőre nincs megfelelő edzettségi állapotban.

A nyáron klubot váltott Fernando Llorentének több emléke is van a Real Madridról abból az időszakból, amikor még az Athletic Bilbao mezét viselte.

„Kétszer már betaláltam a Bernabéuban, lenyűgöző stadion. Meghökken az ember, amikor kilép az öltözőfolyosóról. Nekünk azonban ilyen közegben is nyernünk kell, még ha nagyon nehéz lesz is. Engedik játszani az ellenfelet, aztán egyszer csak lecsapnak. A pálya minden területén rendkívül összeszedetten kell futballoznunk.”


REAL MADRID-JUVENTUS – szerda, 20:45 óra

Madrid, Bernabéu-stadion, vezeti: Manuel Gräfe (német).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Illarramendi, Khedira – Di María, Isco, Ronaldo – Benzema.

JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Isla, Pogba, Pirlo, Vidal, Asamoah – Llorente, Tévez.


 

B-csoport: GALATASARAY-KÖBENHAVN

A török bajnok a Madridtól elszenvedett kijózanító vereség után összekapta magát, és immáron Roberto Mancini vezetésével megcsípett egy pontot Torinóban.

A Galata az utóbbi hetekben összességében nem gálázott, de hétvégén azért csak sikerült legyőznie a Karabüksport 2-1-re, és ami külön öröm, hogy az erősen visszafogott teljesítményt nyújtó Wesley Sneijder szerezte mind a két találatot.

„Sneijder végre olyan produkciót tett le az asztalra, amit a kezdetektől várunk tőle. Természetesen hatalmasak az elvárások vele szemben, de ez magától értetődő egy ilyen kaliberű labdarúgó esetében” – mondta a klub elnöke, Unal Aysal.

Mielőtt azonban túlságosan is elbíznák magukat a török együttes szimpatizánsai, leszögezzük: az együttes mindössze a tizedik helyre lépett fel a bajnoki tabellán.

A Köbenhavnnál szintén vannak pozitív jelek, mert bár a Real Madrid otthonában a papírformának elvérzett, a Juventus ellen – szerdai ellenfeléhez hasonlóan – kicsikart egy döntetlent.

Amelyik csapat netán megnyerné a kettős párharcot, az jókora lépéssel kerülne közelebb a nyolcaddöntőhöz – minden más eredmény elsősorban a Juventus malmára hajtaná a vizet.


GALATASARAY-KÖBENHAVN – szerda, 20:45 óra

Isztambul, Türk Telekom Arena, vezeti: Alekszandar Sztavrev (macedón).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

GALATASARAY: Muslera – Sabri, Chedjou, Kaya, Balta – Melo, Inan, Gülselam – Sneijder – Drogba, Yilmaz.

KÖBENHAVN: Wiland – Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson, Remmer – Vetokele, Claudemir, Delaney, Gislason – Jörgensen, Santin.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Real Madrid 2 2 0 0 10 1 +9 6
2. Juventus 2 0 2 0 3 3 0 2
3. Köbenhavn 2 0 1 1 1 5 −4 1
4. Galatasaray 2 0 1 1 3 8 −5 1


C-csoport: ANDERLECHT-PSG

Hiába játszik a Paris Saint-Germain idegenben, az oddszmesterek többgólos vendéggyőzelmet jósolnak – valami hasonlót, mint múlt héten a Bastia ellen, a 4-0-s sikert ráadásul igencsak látványos gólokkal érték el a párizsiak.

A Bajnokok Ligája ugyancsak fekszik Blanc legénységének, tíz meccse veretlenek, tavasszal a negyeddöntőben is csak két döntetlennel búcsúztak a Barcelona ellen.

A mostani kiírásban kifejezetten gáláznak a franciák, az Olympiakoszt 4-1-re, a Benficát pedig 3-0-ra mosták le, az újabb győzelemmel lényegében már a továbbjutást ünnepelnék.

A támadószekció Ibrahimoviccsal, Cavanival, Lavezzivel, Lucasszal a világ bármely védelmét zavarba tudná hozni, nem a véletlen műve, hogy az előző 28 meccsen egyszer sem maradt gólképtelen az együttes.

A csapatkapitány, Thiago Silva sérülés miatt nem lesz bevethető, de nem kell aggódni: az őt kiválóan helyettesítő Marquinhos mindkét mostani BL-meccsen eredményes volt amellett, hogy hátul szinte hiba nélkül futballozott.

Az a tény sem elhanyagolható, hogy Thiago Motta és Marco Verratti letöltötte eltiltását, mindketten a kezdőcsapatban szerepelhetnek Brüsszelben.

Az Anderlecht cseppet sem lehet bizakodó: a belga pontvadászat erejét mutatja, hogy a bajnok két sima vereséggel rajtolt ősszel a BL-ben, különösen a hazai 0-3 volt megalázó az Olympiakosz ellen.

Mostanában amúgy odahaza is csak bukdácsolnak a lilák, tizenöt éve nem kezdték ennyire silányan a bajnokságot, hétvégi győzelmükkel is csak ötödikek.


ANDERLECHT-PSG – szerda, 20:45 óra

Brüsszel, Constant Vanden Stock Stadion, vezeti: David Fernández Borbalán (spanyol).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

ANDERLECHT: Kaminski – Gillet, Mangulu, Kouyaté, N’Sakala – Kljestan, Milivojevics – Bruno, Praet, Suárez – Mitrovics.

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Alex, Marquinhos, Maxwell – Verratti, Motta, Matuidi – Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.


 

 

BENFICA-OLYMPIAKOSZ

A PSG ellen mindkét csapat kapitulált, az Anderlechtet pedig mindketten legyőzték, úgyhogy a továbbjutás szempontjából teljesen nyílt csatára lehet számítani a lisszaboni és a pireuszi meccsen.

Az első felvonásnak az a Luz-stadion ad otthont, amelyben a sorozat döntőjét is rendezik májusban – plusz motiváció a Sasoknak, hogy minél tovább életben maradjanak az első számú európai klubsorozatban.

A portugáloknak elsősorban Kosztasz Mitrogluval kell óvatosan bánniuk: a gólgyáros triplázott az előző körben Brüsszelben, és a görög szövetségi kapitány is el van újulva tőle.

„Mindenki nézze meg őt a Benfica ellen. Hihetetlen érzéke van a gólszerzéshez, nagyon nehéz még egy olyan labdarúgót találni, aki ennyire érzi a kaput” – méltatta a nemzeti együttes nem mellékesen portugál szakvezetője, Fernando Santos.

A döntetlenre nem fogadnánk komoly összeggel, hiszen a görög csapat előző 27 európai tétmeccsén egyetlen egyszer sem született ilyen eredmény.

Arra viszont már annál érdemesebb fogadni, hogy ha az ellenfél büntetőhöz jut, Roberto kivédi – az első két fordulóban egyaránt tizenegyest hárított. Nem túl biztató előjelek az együttes kispadra szorult hálóőrének, Megyeri Balázsnak.


BENFICA-OLYMPIAKOSZ – szerda, 20:45 óra

Lisszabon, Luz-stadion, vezeti: Alberto Undiano Mallenco (spanyol).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BENFICA: Artur – Almeida, Garay, Luisao, Siqueira – Fejsza, Matics, Pérez – Djuricsics, Cardozo, Gaitán.

OLYMPIAKOSZ: Roberto – Maniatisz, Manolasz, Sziovasz, Bong – Szamarisz, Ndinga – Weiss, Saviola, Fuster – Mitroglu.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Paris Saint-Germain 2 2 0 0 7 1 +6 6
2. Olympiakosz 2 1 0 1 4 4 0 3
3. Benfica 2 1 0 1 2 3 −1 3
4. Anderlecht 2 0 0 2 0 5 −5 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu