A Honvéd nyerte a derbit

Szerző: MTILétrehozva: 2014. március 1. 16:17
Legyőzte a Honvéd az Újpestet a labdarúgó NB I 18. fordulójának első szombati mérkőzésén. A második 45 percben mutatott igyekezetével, hatékonyabb támadásszövésével a Honvéd megszolgálta a három pontot.


NB I, 18. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 3-2 (1-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v: Kassai.

Honvéd: Kemenes - Ikenne-King (Ignjatovic a szünetben), Lovric, Baráth, Alcibiade - Job, Hidi, Zivanovic (Nagy G. 76.) - Vécsei, Daud, Bonazzoli (Holender 62.).

Újpest: Dmitrovic - Ngawa, Litauszki, Heris, Antón (Kosovic a szünetben) - Stanisavljevic, Vasiljevic, Balogh B. - Tshibuabua (Nagy J. 90.), Kabát, Lázár B. (Zamostny 78.).

Gólszerző: Zivanovic (13.), Daud (64.), Vécsei (81.), illetve Vasiljevic (44.), Kosovic (86.)
Sárga lap: Job (34.), Vécsei (60.), illetve Stanisavljevic (29.), Heris (63.)

A nagy múltú, de a tavaszi szezonnak csupán a 9. és a 10. hely birtokosaként nekivágó fővárosi csapatok találkozóján a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, s fáradozásuk jutalmaként a 13. percben meg is szerezték a vezetést. Ekkor egy jobb oldali beívelés után Zivanovic két újpesti védő között az ötösről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A gól felhozta a vendégeket, ugyanakkor a Honvéd visszább húzódott, átengedve a terepet a liláknak. Ez nem bizonyult jó taktikának, mert még a szünet előtt a sokadik lehetőségét kihasználta az Újpest: Vasiljevic lépett ki, egy csellel még jobb lövőhelyzetbe került, majd a 16-oson kívülről jobbal hatalmas gólt ragasztott a Honvéd kapujának bal oldalába (1-1).

A második félidőben kijjebb jött a hazai gárda a maga választotta, ám nem túl sikeres korábbi védekező állásából, a változtatás pedig gyümölcsöző lépésnek bizonyult. A 64. percben Daud tört be a büntetőterületre, Heris - cserébe egy sárga lapért - lerántotta a középcsatárt, aki a jogosan megítélt 11-esből biztos lábbal lőtte a labdát a hálóba (2-1).

A folytatásban is a Honvéd volt az aktívabb, az Újpest kedveszegettnek tűnt. A 81. percben pedig eldőlt a meccs: Vécsei jobblábas bombája nyomán a bal felső sarokban kötött ki a labda (3-1). A vendégek némileg szerencsés módon szépítettek a hajrában, amikor Kosovic közelről a kapuba továbbított (3-2), de az egyenlítés már nem jött össze.

Címkék: Bp. Honvéd
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu