„A FIFA Ronaldo kedvében akart járni”

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 3. 16:10
Michel Platini úgy véli, a FIFA hatalmas szívességet tett Cristiano Ronaldónak azzal, hogy meghosszabbította az Aranylabda-szavazás határidejét, a 2010-es voksolásnak pedig igazságtalan eredménye született az UEFA elnöke szerint.


 

A szavazás lezárult, a január 13-i zürichi gálán pedig kiderül, ki nyeri a 2013-as Aranylabdát. Michel Platini nehezen tudna dönteni.

„Úgy tűnik, hogy (Lionel) Messi, Cristiano Ronaldo és (Franck) Ribéry a favorit. Az első kettő nagyon jó, Ribéry pedig mindent megnyert. Három nagyszerű játékosról beszélünk. A mostani szavazás a legnehezebb az Aranylabda történetében” – nyilatkozta az Európai Labdarúgó-szövetség első embere.

„A FIFA döntött arról, hogy meghosszabbítja a határidőt, ami történetesen egybeesett azzal, hogy Portugália kiharcolta a világbajnoki szereplést, ráadásul Ronaldo mesterhármasával. A FIFA talán szívességet akart tenni Cristianónak…”

2010-ben Messi érdemelte ki a díjat, de Platini szerint jobb kezekbe is kerülhetett volna, lévén abban az évben Spanyolország nyerte a világbajnokságot.

„Nem tudom, miért nem spanyol játékosé lett az elismerés. Egyetértek azzal, hogy 2010-ben spanyol labdarúgónak kellett volna nyernie az Aranylabdát.”

„Andrés Iniesta, Xavi… Az egyikük igazán megérdemelte volna. Messi nyert végül, hatalmas bajnok, de 2010-ben szerintem nem neki kellett volna kapnia.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu