A City nem az igazi, de simán behúzta

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 6. 15:40
A Bajnokok Ligájában csak bukdácsoló Manchester City hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Sunderland csapatát a Premier League hetedik fordulójában. A mérkőzés csak az utolsó húsz percben pörgött fel, a vendégek semmivel nem tudták meglepni a hazaiakat. A meccs legjobbja a gólt szerző és gólpasszt adó Alekszandr Kolarov volt.


 

A Manchetser City nemhogy nem bírt a Borussia Dortmunddal a Bajnokok Ligájában, de nagyon boldog lehet azzal az 1-1-es döntetlennel, és nagyon megköszönheti azt az egy pontot is kapusának, az angol válogatott Joe Hartnak. Bár kérdés, hogy két meccs után az egy pont mire lehet elég az egyik legerősebb BL-csoportban.

A bajnokságban sem igazán meggyőző a címvédő eddigi teljesítménye, mert bár nem kapott még ki, az igazi bajnoki riválisokkal, a Liverpoollal (2-2) és az Arsenallal (1-1) is csak döntetlent tudott játszani. A Sunderland ellen csak a három pont volt elfogadható, bár tavaly Martin O'Neill együttese volt az egyetlen, amelyet nem tudott legyőzni a City. Otthon 1-0-ra győzni tudtak, az Etihadban pedig 3-3 lett az eredmény.

Az első 2012/2013-as szezonbeli találkozójukon korán vezetést szerzett a hazai csapat Alekszandr Kolarov gyönyörű szabadrúgásából, és bár a vendégek nem estek össze, igazából semmi olyasmivel nem tudtak előrukkolni, ami bíztató lett volna a bajnoki címvédő ellen.

Meglepetés volt a korábban sérültnek jelzett Micah Richards visszatérése a hazai csapatban, aki táadásul egyből a kezdőcsapatban kapott helyet, aminek nyilván a sérült csapatkapitány, Vincent Kompany kényszerű pihentetése lehetett a fő oka. Richards a támadásokból is alaposan kivette részét (főleg veszélyes fejeseivel) az indiszponált vendégcsapat ellen.

Ahol egyedül a kapus, a belga Simon Mignolet nyújtott átlagon felüli teljesítményt a Sunderlandben, 4-5 alkalommal is bravúrral hárított. A hazai csapatban Kolarov volt a legjobb, aki végig nagyon aktívan játszotta be a balszélt, pontrúgásai veszélyesek voltak, és még egy gólpasszt is adott a csereként beállt Sergio Agüerónak.

Az argentin egyébként Mario Balotellit váltotta, aki igazi veszélyt nem jelentett, mégis nagyon megharagudhatott, hogy le merték hozni. Nem is pacsizott a menedzserrel, Roberto Mancinivel, és egyből az öltözőbe ment, végig se nézte csapata sima, 3-0-s győzelmát. Agüeró az 56. percben állt be, és ezután pörgött csak fel az egyébként nem túl izgalmas meccs.

a Manchester City a forduló előtt a negyedik helyen állt a bajnokságban, a Chelsea, az Everton és a Manchester United állt előtte. A londoniakat biztosan nem előzi meg (a többeket egyelőre igen), de az élboly a hétvégi forduló végére érdemben is változhat.

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE) 2012/2013
7. FORDULÓ:
MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 3-0 (1-0)
Manchester, Etihad Stadion, 47 036 néző V.: Lee Probert
MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Richards, Lescott, Kolarov - Milner, Barry, Y. Touré (csk), Silva - Balotelli (Agüero 56.), Tévez (Clichy 86.) Menedzser: Roberto Mancini
Cserék: Pantilimon (kapus), Clichy, K. Touré, Rodwell, Nasri, Agüero, Dzeko
SUNDERLAND: Mignolet - O'Shea, Gardner, Cuéllar, Rose (Vaughan 61.) - Colback, Larsson - Johnson (Saha 68.), McClean, Sességnon (Campbell 83.) - Fletcher Menedzser: Martin O'Neill
Cserék: Westwood (kapus), Kilgallon, Bramble, Vaughan, Meyler, Saha, Campbell
Sárga lap: Cuéllar (3.), Colback (81.), Gardner (88.)
Gólszerző: Kolarov (5.), Agüero (60.), Milner (89.)
ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+3. perc Vége a mérkőzésnek.

90+2. perc Sergio Agüerót ugratják ki, aki pár csel után lő, de Simon Mignolet bravúrral beleér.

89. perc GÓÓÓÓÓÓÓL! Veszélyes helyről lőhet szabadrúgást a Manchester City, a tizenhatos bal oldaláról. James Milner lövése középre megy, de a kapus benézi. 3-0

86. perc Alekszandr Kolarov lő kétszer is kapura, a védők blokkolnak, egyszer kézzel.

84. perc Craig Gardner lövi el távolról, Joleon Lescott még belefejel.

79. perc Steven Fletcher lő laposan kapura 18 méterről, Joe Hart simán fogja.

76. perc Yaya Touré lő kapura 24 méterről, nagyon fölémegy.

75. perc A nagyon aktív Micah Richards ollóz a kapu fölé egy jobb oldali szögletet.

73. perc Gareth Barry szúrja kapura a labdát 16 méterről, pont bele egy védőbe. A szöglet után Micah Richards fejel kapura, de Mignolet véd. Felpörgött a meccs.

72. perc Joe Hart öklöz ki egy közeli fejest.

71. perc Megint Carlos Tévez kerül helyzetbe, kihozza a kapust a kapujából majd visszateszi a labdát David Silvának, aki 18 méterről a felső lécre emel.

69. perc A jobb oldalon felfutó Carlos Tévez kap nagy labdát Sergio Agüerótól, és a tizenhatoson belülre betörve csak centikkel lő el a hosszú sarok mellett.

63. perc David Silva adna zseniális átemelős passzt Gareth Barrynek, de az utolsó pillanatban John O'Shea kivágja.

60. perc GÓÓÓÓÓÓÓL! Újra csak Alekszandr Kolarov ad középre ba oldalról, pont a tizenhatoson belül érkező Sergio Agüeróhoz, aki 7 méterről kapásból a kapuba passzol. 2-0

58. perc Simon Mignolet szedi le óriási vetődéssel Micah Richards jobb felső sarokba tartó fejesét.

56. perc Sergio Agüero váltja Mario Balotellit, aki nem fog kezet Roberto Mancini menedzserrel, és egyből bemegy az öltözőbe.

55. perc Alekszandr Kolarov ad be szépen középre, a két védő között berobbanó Mario Balotelli csak centikkel marad le róla.

53. perc Joe Hart védi szépen Steven Fletcher fejesét, de a csatár lesen volt.

50. perc David Silva ad zseniális, sarkazós passzt Yaya Tourénak, aki 14 méterről kaupra lő, de Simon Mignolet védi a középre tartó labdát. A szöglet után Micah Richards fejel kapura, a lepattanó visszakerül elé, de közeli lövését ugyancsak védi a belga kapus.

49. perc Gareth Barry nagyon rosszul csúszik be, így a labda az induló Sebastian Larsson elé kerül. A svéd középpályás Steven Fletcher elé ível, aki kapásból lő, de egy visszaérő védőnek sikerül a labda útjába csúszni.

46. perc A Sunderland kezdi a második játékrészt.

A Manchester City vezetése megérdemelt, irányítja a meccset, a Sunderland alig tudott eljutni Joe Hart kapujáig. Ugyanakkor nem olyan gördülékeny a meccs, nem olyan átütő a hazai csapat játéka. Egy komolyabb ellenféllel szemben most is bajban lenne Roberto Mancini csapata.

45+3. Vége az első félidőnek.

45+2. perc Steven Fletcher piszkál ele egy hósszú passzba, de Joe Hart biztosan fogja.

44. perc Folyamatosan támad a Manchester City, sok a dolguk a vendégvédőknek. A Sunderland csak hébe-hóba tud ellentámadást indítani.

41. perc Egy szöglet után Gareth Barry szúrja rá 18 méterről, nem sokkal mellé.

39. perc Kemény a Sunderland védelme. Előbb John O'Shea gyűri le Mario Balotellit, aztán Danny Rose vágja szájon David Silvát. Egyik sem ért lapot.

38. perc Joe Hart fogja könnyedén Steven Fletcher gyenge próbálkozását.

36. perc Egy szöglet után Mario Balotelli teker a bal kapufa mellé.

35. perc A jó helyzetben lévő Carlos Tévez kap ajándéklabdát Craig Gardnertől, de nagyon lassú, a védők szerelik.

30. perc Egy előnyszabály után a jól kilépő James Milner kap passzt a jobb oldalon, erősen belövi a kapu elé, de az ötösön érkező Mario Balotelli elől szögletre végják a védők. A sarorúgás után Alekszandr Kolarov bombáz az égbe.

23. perc Miközben Danny Rose szemöldöke felszakad, és közben Craig Gardner arcon rúgja Mario Balotellit a tizenhatos vonalán. Szabadrúgás, amit Alekszandr Kolarov rúg a sorfalba.

20. perc Két óriási hazai helyzet marad ki. Carlos Tévez előtt zár össze két védő, így váratlanul Pablo Zabaleta kerül százszázalékos ziccerbe, de az ötösről a kapusba püföli a labdát. Az ismétlét Tévez rúgja másfél méterrel laposan mellé.

18. perc Az olasz csatár egy Craig Gardnerrel való ütközés után a földön marad. A bíró senkinek nem ad lapot.

17. perc Mario Balotelli 18 méteres lövése száll fölé.

13. perc Megint Adam Johnson cselez, de jobboldali beadását kifejelik a védők.

11. perc Adam Johnson szabadrúgása megpattan a sorfalon, a lepattanót Stéphane Sessegnon lövi nem sokkal fölé.

5. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Alekszandr Kolarov végzi el a szabadrúgást a 16-os sarkától, és mesterien csavar a hálóba. 1-0

3. perc Carlos Tévez kap jó labdát, de a spanyol Carlos Cuéllar nagyon csúnyán csúszik be. Szabadrúgás.

1. perc A hazai Manchester City kezdi a mérkőzést.

13:15 Meglepetés! Visszatér a Manchester City csapatába Micah Richards, és egyből kezdőként!

13:00 Üdvözöljük a Kedves Olvasókat! Háromnegyed óra múlva kezdődik a Manchester City hetedik bajnoki meccse a 2012/2013-as szezonban, a Sunderland ellen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu