A Chelsea és a megtépázott önbizalom

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 6. 14:30
A Bajnokok Ligája negyedik csoportfordulójában a címvédő Chelsea előtt tökéletes lehetőség áll ahhoz, hogy megtépázott önbizalmát visszaszerezze, és jó helyzetből várhassa az utolsó két meccset. Ehhez azonban le kell győzni a nagyon kiegyensúlyozott Sahtar Donecket, mely Ukrajnában már nyert. A 49 meccses veretlenségi sorozatát a hétvégén elbukó Juventusnak papíron könnyebb dolga lesz Torinóban a dán bajnok ellen, hogy végre megszerezze első szezonbeli BL-győzelmét, és feledtesse az Inter elleni bakit.


 

A Chelsea csak nem tud túllendülni a hullámvölgyön, hiszen a bajnokságban is lecsúszott az első helyről, és a Bajnokok Ligájában is vereséget szenvedett Doneckben. Ráadásul a Sahtar lesz a következő ellenfele is, ugyan a Stamford Bridge-en, de az ukrán bajnok a szezonban már bizonyította, hogy jelenleg az övé az egyik legkiegyensúlyozottabb európai csapat.

Az idényt remekül kezdő Chelsea-nek valami minenképpen ki kell találnia, hogy a kezdeti lendület ne olvadjon el teljesen. Ehhez az ukránok legyőzése tökéletesen alkalmas lenne, márcsak az önbizalom visszaszerzése miatt is. A körülmények adottak, a csillagok jól állnak, de talán többet ér, hogy David Luiz és Juan Mata is felépült, mindketten játszanak szerdán.

Roberto Di Matteo viszont még nem biztos abban, hogy a pályára küldi-e a csapatkapitány John Terryt, aki pedig játékra kész. Ez a döntés abból a szempontból érdekes, hogy a Chelsea nem áll annyira jól védőfronton. Továbbra sem bevethető a másik klublegenda, Frank Lampard, akinek éppen Doneckben összeszedett vádlisérülése még nem gyógyult meg.

"Számunkra a csoportgyőzelem olyan, mintha bejutnánk a döntőbe - írta a saját blogján Juan Mata. - Egyébként is, a Sahtar Ukrajnában bebizonyította, hogy bárkit képes legyőzni. Még úgy is, hogy otthon rendszeresen óriási szurkolást kapunk. De biztos vagyok abban, hogy meglesz a győzelem, és jó pozícióból várjuk majd az utolsó két csoportmeccset."

"Ez nem az ukrán bajnokság - mondta a Sahtar Doneck örmény támadója, a bombaformában lévő Henrih Mhitarjan.  - Ha a BL-ben játszunk, gyorsabban kell mozognunk, le kell zárnunk az üres területeket, és össze kell hangolnunk a gyors támadásokat. Itt nincs gyenge ellenfél. Tudnunk kell, hogyan védekezzünk, hogyan támadjunk."

A Juventus a hétvégén hazai pályán kapott ki az Internazionale csapatától 3-1-re, ezzel 49 meccses veretlenségi sorozat szakadt meg. A Bajnokok Ligájában ez a veretlenség azonban nem annyira fényes eredmény, mert egyben nyeretlenséget is takar. Ez a három iksz és a pont pedig kevés lehet, főleg a Sahtar Doneck erejét látva.

"Csalódottak vagyunk, hogy megtört a veretlenségi sorozat, de ez nem vesz el semmit ennek a csapatnak az értékéből, vagy abból, hogy mire lehet még képes - mondta Caludio Marchisio, a Juventus középpályása. - A BL-ben döntő fontosságú kihívás előtt állunk, ahol szeretnénk a hibát jóvátenni."

A Juvénak azonban vigyáznia kell a dán bajnokkal, mert Koppenhágába is favoritként utazott az előző fordulóban, mégis csak tíz perccel a lefújás előtt tudtak pontot menteni Vucsinics találatával.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2012/2013
E CSOPORT, 4. FORDULÓ:
CHELSEA (angol) - SAHTAR DONECK (ukrán), nov. 7., 20:45
London, Stamford Bridge V.: Velasco Carballo (spanyol)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
CHELSEA:Cech - Ivanovics, Cahill, Luiz, Cole - Ramires, Mikel - Oscar, Mata, Hazard - Torres Menedzser: Roberto Di Matteo
SAHTAR DONECK: Pjatov - Srna, Csigrinszkij, Rakickij, Rat - Hübschman, Fernandinho - Willian, Mhitarjan, Teixeira - Luiz Adriano Vezetőedző: Mircea Lucescu

JUVENTUS (olasz) - NORDSJAELLAND (dán), nov. 7., 20:45
Torinó, Juventus Stadion V.: Aleszandr Stavrev (macedón)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Bendtner, Giovinco Vezetőedző: Antonio Conte
NORDSJAELLAND: Hansen - Parkhurst, Okore, Runje, Mtiliga - Christensen, Adu - Lorentzen, Beckmann, John - Nordstrand Vezetőedző: Kasper Hjulmand
AZ E CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sahtar Doneck 3 2 1 0 5-2 7 pont
2. Chelsea 3 1 1 1 7-4 4 pont
3. Juventus 3 0 3 0 4-4 3 pont
4. Nordsjaelland 3 0 1 2 1-7 1 pont
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu