A "Chelsea B" játszik Liverpoolban?

Szerző: SHLétrehozva: 2014. április 24. 14:33
José Mourinho azt tervezi, hogy tartalékosan küldi fel a pályára a Chelsea-t a Premier League vasárnapi, liverpooli csúcsrangadóján, nem kockáztatná, hogy kimerüljenek vagy lesérüljenek kulcsjátékosok a Chelsea-Atlético előtt, ahol a BL-döntőbe jutás lesz a tét jövő szerdán. A Daily Telegraph már azt is tudni véli, hogy Roman Abramovics tulajdonos áldását adta a húzásra.


Mourinho már kedd esti, madridi sajtótájékoztatóján világossá tette, a BL prioritást élvez nála a Premier League-el szemben jelen helyzetben, és az ideális az lenne, ha azon játékosai, akik kezdenek Liverpoolban, nem futnának ki a gyepre a Stamfordon rendezendő BL-visszavágón.

A Chelsea egy győzelemre van a Bajnokok Ligája-döntőbe jutástól, miközben az angol élvonalban öt pont a lemaradása három fordulóval a vége előtt, igaz ebből hármat már vasárnap ledolgozhatna az Anfielden...

A portugál menedzser helyzetét nehezíti, hogy Petr Cech és John Terry megsérült kedden, és ebben a szezonban már nem lehet az együttes segítségére.

Frank Lampard és John Obi Mikel az eltiltását tölti majd a BL-ben, így ők azért minden bizonnyal ott lesznek a kezdőben Liverpoolban, akárcsak Nemanja Matics és Mohamed Salah, utóbbi két futballista ugyanis nem jogosult már pályára lépni a nemzetközi porondon ebben a kiírásban.

A PL jelenlegi szabályai szerint nem érheti büntetés a Chelsea-t, ha lényegében a B-csapattal áll fel, a 25 fős keretből kedve szerint választhat egy csapat menedzsere. Ha viszont utánpótlásjátékosokhoz nyúl, abban az esetben már vizsgálat indulhat.

Ami biztos, nagy port kavarhat fel a gyengített Chelsea-kezdő, amivel leginkább a szintén a bajnoki címért harcoló Manchester Citynél vernék ki a biztosítékot.

A Special One tudná, kire hárítsa a felelősséget, már panaszkodott, hogy az FA nem halasztotta el a rangadót, miközben a spanyol csapatok minden támogatást megkapnak hazájuk futballszövetségtől a meccsbeosztás tekintetében...

Mourinho még jelen helyzetben is majdnem ki tudna állítani két tizenegyet az első keretből (a kapuson kívül csak az elnyűhetetlen Ivanovics mindkettőben):

"CHELSEA B" VS LIVERPOOL

Schwarzer - Ivanovics, Kalas, Mikel, Aké - Matics, Lampard, Van Ginkel - Salah, Ba, Schürrle.

CHELSEA VS ATLÉTICO

Schwarzer - Azpilicueta, Ivanovics, Cahill, Cole - Ramires, Luiz - Willian, Oscar, Hazard - Torres.

Címkék: jose_mourinho
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu