A Bayern kihúzta, a Barca „kihajrázta"

Létrehozva: 2012. október 23. 22:36
Kis híján úgy járt, mint tavasszal a Chelsea ellen, aztán a 94. percben mégis legyőzte a Barcelona a Celticet a Bajnokok Ligája G-csoportjának 3. fordulójában. A Bayern München korán vezetett és kivédekezte Lille-ben.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, F- ÉS G-CSOPORT:

BARCELONA-CELTIC 2-1 (1-1)

Barcelona, Nou Camp. Vezette: Gianluca Rocchi.

BARCELONA: Valdés - Adriano, Mascherano, Bartra, Alba - Xavi, Song, Iniesta - Pedro (Tello 76.), Messi, Alexis (Villa 80.). Vezetőedző: Tito Vilanova. Kispad: Pinto, Montoya, Fàbregas, Dos Santos, Sergi Roberto, Villa, Tello.

CELTIC: Forster - Lustig, Wilson, Ambrose, Izaguirre - Wanyama - Mulgrew (Kayal 76.), Brown (Commons 62.), Ledley, Szamarasz (Forrest 43.), Hooper. Vezetőedző: Neil Lennon. Kispad: Załuska, Matthews, Rogne, Commons, Kayal, Fedor, Forrest.

Gólszerző: Iniesta (45.), Alba (94.), ill. Szamarasz (18.)

Sárga lap: Mascherano (71.), Adriano (80.), ill. Forrest (91.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Alaposan megszenvedett a Barcelona azzal, hogy hat védekező szellemű játékosát nélkülözte, és csupa-csupa bőven 180 centi alatti emberrel lépett pályára egy magas emberekkel tarkított kemény csapat ellen. Szokás szerint orrba-szájba birtokolták a labdát a katalánok, de nem sokra mentek vele, mert valami hasonló védelemmel találták szembe magukat, mint tavasszal a Chelsea ellen, sőt, talán jobbal. A skótok betömörülve, határozottan védekeztek, és ami fontosabb, hogy elöl egy állított helyzetből vezetést szereztek. Ezt még nagyobb hazai offenzíva és egy centire kijátszott tökéletes akció követte, amiből Iniesta egyenlített. Bár a gól lélektanilag kiváló pillanatban érkezett, a második félidőben is csak helyzetekig jutottak a spanyolok, akik a rengeteg szögletükkel semmire sem mentek, mivel beadni nem volt érdemes a hórihorgas Celtic-védők közé, így kicsiben akcióztak tovább, és néhány átlövéssel próbálkoztak. Már-már megnyerte a csatát Neil Lennon legénysége, mikor jobbról jött a beadás, és ezúttal Alba megelőzte emberét, bekotorva a labdát a bal kapufánál a rövidbe. Nyert a Barca, és páholyból figyeli csoportját...


SZPARTAK MOSZKVA-BENFICA 2-1 (2-1)

Moszkva, Luzsnyiki-stadion. Vezette: Mark Clattenburg.

Szpartak Moszkva: Rebrov - Pareja, Suchý, Makejev, Rafael Carioca - Jurado, Källström (Brizgalov 79.), D. Kombarov, Biljaletgyinov (Welliton 73.) - Ananidze (K. Kombarov 58.), Ari. Vezetőedző: Unay Emery. Kispad: Dikan, Brizgalov, K. Kombarov, Mahmudov, Dzjuba, Welliton, Obuhov.

Benfica: Artur - Maxi Pereira, Garay, Jardel, Bruno César (Gaitán 65.) - Matić (John 89.), Peréz - Lima, Salvio, Rodrigo (Cardozo 65.) - Melgarejo. Vezetőedző: Jorge Jesús. Kispad: Lopes, Miguel Vítor, Almeida, Gaitán, André Gomes, Cardozo, John.

Gólszerző: Carioca (3.), Jardel (43. - öngól), ill. Lima (33.)

Sárga lap: Suchy (45.), Welliton (92.), Ari (94.), ill. Cardozo (72.), Matic (75.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Szpartak Moszkva, amely az első félidőben négy-öt gólt lőhetett volna, miközben nagy pechére a portugálok egyetlen valamirevaló helyzetükből mattolták őket. A második félidőben is sokáig irányítottak, mielőtt a Benfica meghajtotta a végét, ám később ébredt és kikapott.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Barcelona 3 3 0 0 7-3 +4 9 pont
2. Celtic 3 1 1 1 3-3 0 4
3. Szpartak Moszkva 3 1 0 2 6-7 -1 3
4. Benfica 3 0 1 2 1-4 -3 1

LILLE-BAYERN MÜNCHEN 0-1 (0-1)

Lille, Grand Stade Lille Métropole. Vezette: Martin Atkinson (angol).

LILLE: Landreau - Digne, Sidibé, Béria, Chedjou - Balmont, Martin - Pedretti (Rozehnal 91.), Kalou (Payet 56.) De Melo - Roux (Mendes 77.). Vezetőedző: Rudi García. Kispad: Elana, Soumaoro, Rozehnal, Bonnart, Klonaridis, Payet, Mendes.

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Dante, Boateng, Lahm, Badstuber - Schweinsteiger, Martínez - Ribéry (Shaqiri 46.), Müller (Alaba 83.), Kroos (Gustavo 81.) - Mandžukić. Vezetőedző: Jupp Heynckes. Kispad: Starke, Rafinha, Shaqiri, Alaba, Gustavo, Timoscsuk, Pizarro.

Gólszerző: Müller (20. - 11-esből)

Sárga lap: Sidibé (33.), Pedretti (45.), Digne 53., ill. Boateng (32.), Mandzukic (70.), Shaqiri (90.), Schweinsteiger (92.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

A Bajnokok Ligája valahogy nem a Bundesliga a Bayernnek, pedig ahogy a BATE volt, úgy most a Lille sem nevezhető egy világverő csapatnak. A bajorok eleinte sokat támadtak, főleg Ribéry okozott gondot a bal oldalon, de annyira sok helyzetük nem volt, hogy nagyon több góllal vezetniük kellett volna. Egyet berúgtak Müller büntetőjéből, ám utána ahelyett, hogy eldöntötték volna a mérkőzést, inkább csak komótosan elfociztak, ráadásul Heynckes mester védekező cseréivel teljesen magára húzta a végén a franciákat. A Lille a hajrában nyomott, de inkább meddő volt ez a nyomás... A Bayern kihúzta, de egyáltalán nem volt meggyőző ezen az estén sem.


BATE BORISZOV-VALENCIA 0-3 (0-1)

Minszk, Dinamo-stadion. Vezette: Craig Thompson (skót).

BATE BORISZOV: Gorbunov - Bordacsev, Filipenko, Simić, Poljakov - Lihtarovics (Szivakov 53.), Volodko (Bresszan 72.), Hleb, Pavlov (Mazolevszkij 66.) - Olehnovics, Rodionov. Vezetőedző: Viktor Goncsarenko. Kispad: Gutor, Jurevics, Renan Bresszan, Szivakov, Rudik, Mozolevszkij.

VALENCIA: Diego Alves - Cissokho, Rami, João Pereira, Ricardo Costa - Gago, Albelda (Banega 72.) - Feguli (Barragan 82.), Guardado, Costa - Soldado (Jonas 77.). Vezetőedző: Mauricio Pellegrino. Kispad: Guaita, Barragán, Víctor Ruiz, Éver Banega, Viera, Bernat, Jonas.

Gólszerző: Soldado (45+1. - 11-esből, 55., 72.)

Sárga lap: Simic (45+1.), Pavlov (59.), ill. Soldado (40.), Albelda (61.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

A Valencia helyére tette az első két mérkőzésén egyaránt három gólt szerző BATE-t, mégpedig az első félidő egy részétől eltekintve végig meggyőző teljesítménnyel. Számos helyzete volt a mérkőzésen, és ezekkel kiválóan sáfárkodott, a néha hektikus Roberto Soldado kiváló napot fogott ki, és egymaga rendezte le a fehéroroszokat, mégpedig egy büntetővel, egy szépen eltalált kapáslövéssel és végül egy kijátszott akcióval...

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Valencia 3 2 0 1 6 2 +4 6
2. BATE Boriszov 3 2 0 1 6 5 +1 6
3. Bayern München 3 2 0 1 4 4 0 6
4. Lille 3 0 0 3 1 6 −5 0
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

94.: Vége, a Barcelona 1-0-ra győzött.

94.: GÓÓÓLLL!!! 2-1 a Barcának!

93.: Vége, A Bayern 1-0-ra nyert.

92.: Vége, a Valencia 3-0-ra nyert.

90.: Négy perc a hosszabbítás Barcelonában, három Lille-ben, kettő Minszkben.

90.: Villa lőtte telibe 14 méterről a jobb kapufát. Centiken múlt, de megúszta a Celtic.

88.: Nagyon nyom a Barcelona, de hiába, nincs út ezen a védelmen. Mintha csak a Chelsea elleni meccs lenne.

84.: Müller helyén Alaba. Nagyon kihúzná a Bayern.

82.: Mendes beállása hozott lendületet a Lille játékába, azóta folyamatosan támadnak a franciák, beszorult a Bayern.

80.: Közben Villa váltotta Alexist.

80.: Adriano kapott sárga lapot Barcelonában.

77.: Lahm kiváló jobbos beadását Müller lőtte ziccerben mellé.

76.: Csere mindkét oldalon: Pedro le, Tello be, míg Mulgrew le, Kayal be.

75.: Messi óriási helyzetben fejelt, de Forster óriási bravúrral tenyerelt fölé.

71.: Mascherano kapott sárga lapot.

69.: Közben Lahm kapta vissza a labdát a jobb oldalon, ziccerben lehetett volna, ha Landreau nem lép ki rá. Maradt az egygólos német előny Lille-ben.

68.: Pedro tette be jobbról a labdát, amelyet Messi küldött kapura úgy 4 méterről, ám valahogy Forster kiszedte.

68.: GÓÓÓLL!!! Megvan Soldado mesterhármasa, Feguli került a védők mögé, de jobbról nem lőtte rá, hanem visszatette társának, aki kíméletlenül kilőtte a jobb alsót.

67.: Félelmetes, mennyire nem érnek semmit a Barcának a szögletek, csak kicsiben oldják meg, túl alacsonyak ahhoz, hogy beíveljék. Ugyanez a helyzet támadásban, csak passzolgatni tudnak, beadni felesleges a hórihorgas Celtic-védők úgyis kifejelnék. Kipasszolni rendkívül nehéz a betömörült skótokat, az utóbbi percekben átlövésekkel próbálkoznak Iniestáék.

65.: Messi próbálta meg 20 méterről, Forster elnyelte a labdát.

62.: Commons állt be Brown helyére.

55.: GÓÓLLL!!! Balról ívelték át a labdát a kaputól 7 méterre, kissé jobbra álló Soldadóhoz, aki kapásból kilőtte a rövid alsót. Hatalmas gól, magabiztos Valencia-vezetés. 0-2.

53.: Pontrúgásból életveszélyes a Celtic, pontosabban harmatgyenge a Barca, három vendég fej emelkedett egy jobbos szögletnél, de valahogy nem találtak kaput.

52.: Messi vette át a labdát a kaputól 17 méterre, majd emelt egy méterrel fölé.

50.: Mulgrew szabadrúgása halványra sikerült, a sorfalról pattant le, majd az ismétlés még messzebb szállt el 10 méterre a kaputól.

46.: Folytatááás!

45+2.: Félidő.

45+2.: Messi gurított jóval mellé 15 méterről még a végén.

45+1.: GÓÓÓLLL!!! Soldado büntetőből megszerezte a vezetést Minszkben, 1-0 a Valenciának!

45.: GÓÓÓLLL!!! Messi passzolt a középen beinduló Iniestának, ő egyből Xavinak, kényszerítőből kapta vissza, és becsúszva a bal alsóba gurított. Így kell kijátszani a betonvédelmet. 1-1.

43.: A görög mégsem tudja folytatni, Forrest váltja.

41.: Szamarasz kért ápolást, miután hatalmasat esett. Nem siette el a levonulást, pedig úgy tűnik, semmi baja.

38.: Messi ballal ezúttal a bal felsőt vette célba, éppen-éppen fölé célzott.

38.: Egészen kiegyenlített a mérkőzés Minszkben, a kezdeti vendég rohamok után feléledt a BATE.

37.: Messinek csúsztak oda már sokadjára, ezt is megúszta sárga nélkül a Celtic.

36.: Xavi lőtte kapásból nem sokkal a bal felső fölé a labdát, egy balos beadásból.

35.: Eddig 77 százalékban a labda a Barcánál - nem sokra megy vele.

33.: Ribéryt rúgják szét, Sidibé belépőjét elégelte meg Atkinson: sárga lap.

33.: Adriano célozta meg pontosan a rövid alsót a 16-os jobb sarkától kicsit befelé: Forster leért.

32.: Xavi lövésébe léptek bele, a labda kevéssel a kapu fölé szállt. Szöglet.

32.: Boateng kapta az első sárga lapot Lille-ben, határeset, bár mindent megtett, hogy ne forduljon a Lille.

29.: Aztán gyorsan elvégzett szögletből Iniesta tekert be balról, mielőtt Bartra csúsztatott bele rosszul.

26.: Előbb Xavi majd Alba volt lesen.

23.: Messi szabadrúgása centikkel húzott el a jobb felső mellett vagy 22 méterről.

20.: GÓÓÓLLL!!! Müller állt a labda mögé és a bal alsóba gurított a tizenegyesből. 1-0 a Bayernnek!

20.: Büntető a Bayernnek! Lahmot borította fel Digne a jobb oldalon, véleményes, de Atkinson befújta.

18.: GÓÓÓLLL!!! Jobb oldalról ívelte be a szabadrúgást Mulgrew, Szamarasz fejéről Mascherano hátára pattant a labda, onnan pedig a bal alsóba. Öngólnak is mondható. Megvan a Celtic vezetése! 0-1.

16.: Messinek ívelték át szögletből a kaputól jó 22 méterre, ő kapáslövés helyett a bal oldalra emelte be a labdát, ahonnan Iniesta szépen adta be, de Sánchez lövését Forster kiszedte.

14.: De Melo bólintott fölé egy balos beadásból Dante szorításában.

11.: A Valenciánál a labda eközben Minszkben, a BATE csak nyomozza azt.

10.: Lille-kontra-végén Martin jobb oldali, erőtlen beadását simán húzta le Neuer. Ebben több volt.

10.: Ribéryvel máris nehezen bírnak a bal oldalon Lille-ben, most is csak lerántani bírták.

9.: Alexis húzódott ki balra, Albának tette ki az alapvonal felé, a beadás érkezett, csak középen nem jött senki.

6.: Alba próbálta elemelni a bal oldalon Ambrose mellett a labdát, mintha a védő kezéről ment volna a labda szögletre... Nincs büntető.

2.: Közben Barcelonában Alexis ziccerben, Iniestától kapta a labdát, amelyet jobbról a hosszú alsó mellé gurított.

2.: Máris Bayern-helyzet: Müller került helyzetbe egy jobbos passzból a röviden, de rosszul vette át a labdát.

2.: A Barcelona gránátvörös-kékben, a Celtic zöld-fehérben, a Bayern fehérben, a Lille piros-feketében, míg a Valencia fehér-feketében, a BATE sötétkékben.

1.: Elkezdték.

20:25: A Valenciában a frissen súlyos sérüléséből felgyógyult Banega padozik, elöl Soldado rohamoz. A BATE legjobb csapatával érkezett, amelynek ismét tagja a korábbi arsenalos kiválóság, Alekszandr Hleb.

20:20: A Bayern kezdőjében nem sok a meglepetés, a hétvégén kezdő Gustavo helyét Martínez vette át a védekező középpályán, talán többen várták a pályára Shaqirit, mint Kroost, végül utóbbi kapott bizalmat. A felépült Alaba ismét padozik, Düsseldorfban a hajrában beállt és máris gólpasszal jelentkezett.

20:15: A Barcelona tehát az ifjú Bartrával oldja meg védelmi gondjait, ő, Adriano és Mascherano pótolja Alba mellett a hiányzó Piquét, Puyolt és Alvest, míg előrébb Song visszakerült eredeti posztjára, és az eltiltott Busquetset helyettesíti. A Celtic a moszkvai útjához hasonlóan ismét egyetlen támadóval lép pályára.

19:57: Megvannak a hivatalos kezdőcsapatok a három esti mérkőzéshez az F- és G-csoportban, feljebb vess egy pillantást rájuk!

19:56: Véget ért a G-csoport első mérkőzése, a Szpartak Moszkva Carioca találatával és Jardel öngóljával 2-1-re legyőzte a Benficát, ezzel első pontjait szerezte.

19:46: Amennyiben a Chelsea, a Juventus és a Manchester United találkozóira vagy kíváncsi, másik cikkünkben követheted nyomon élőben játékukat!

19:45: Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Barcelona és a Bayern München BL-mérkőzésén. Jó szórakozást kívánunk!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu