"A Barcának el kell adnia Messit"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 25. 11:53
Johan Cruyff, a Barcelona holland legendája, és az akadémiai rendszer atyja szerint a katalán klubnak érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy eladja legnagyobb sztárját, Lionel Messit, ha már egyszer megvette Neymart. Ez a rendszer ugyanis szerinte nem fog így működni, két ennyire hasonló támadójátékos nem fogja tudni egymást erősíteni.


 

Johan Cruyff korábban játszott, edzősködött, majd igazgatói posztot is vállalt a Barcelonában, és a mai napig véleményével, észrevételeivel és kritikáival aktívan részt vesz a klub életében.

Jelenleg úgy gondolja, hogy két olyan meghatározó, de ugyanabban a pozícióban játszó támadó, mint Lionel Messi és a most igazolt Neymar, nem fog tudni eredményesen együttműködni, ha együtt vannak a kezdőcsapatban. Ezért el kellene adni az egyiket, hogy elkerüljék a csapaton belüli diszharmóniát.

"Én már eleve nem igazoltam volna le Neymart - mondta Cruyff őszintén és határozottan a Marcának. - Viszont ha ő a csapatban van, én elkezdenék erősen gondolkozni Messi eladásának lehetőségén. Lesz, aki egyetért ezzel, lesz, aki nem."

"Most a csapatról beszélünk, és túl sok dolog forog kockán. Jól látszik, miért ilyen nehéz egy első osztályú kerettel rendelkező topcsapatot menedzselni. Nézzük például a szabadrúgásokat. Neymar és Messi is remekül lövi őket. Akkor ki fogja elvégezni ezentúl?"

"Vagy például az a tény, hogy Neymart és a Barcelonát a Nike szponzorálja, Leót pedig az Adidas. Ezek mind-mind olyan dolgok, amelyek a későbbiekben számos problémát okozhatnak. Nem árt elgondolkoznunk azon, hogy ez az egész elsülhet jól, de nagyon rosszul is."

Cruyff ugyanakkor nem kerget illúziókat, és tudja, hogy a klubnál nem nagyon osztják az ő nézeteit, ezért nem is tartja valószínűnek, hogy Messit a közeljövőben (vagy bármikor) al akarnák adni. Ugyanakkor kockázatosnak tartja a mostani szituációt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu