Soproni siker a magyar presztízsmeccsen

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 28. 15:30
A várakozásnak megfelelően óriási küzdelmet, s helyenként élvezetes, látványos mérkőzést hozott az MKB Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs csatája a Sopronban zajló Krasznai Kupa elnevezésű felkészülés kosárlabdatornán. A győzelmet végül a hazaiak szerezték meg 81-72-re, elsősorban remek utolsó negyedbeli teljesítményüknek köszönhetően.


 

24. KRASZNAI KUPA NEMZETKÖZI NŐI KOSÁRLABDATORNA, SOPRON
MKB EUROLEASING SOPRON-MIZO PÉCS 2010 81-72 (20-16, 22-18, 13-24, 26-14)
700 V: Földházi, Benczur, Győrffy.
SOPRON: MacLeod 9, Honti 2, Eördögh 9, MILOVANOVICS 19/3, HORTI 24. Cs: Krivacsevics 10, Horváth Zs 3., HADARICS 3, Horváth L. Edző: Székely Norbert.
PÉCS: Iványi 6, Török 2, Mészáros, VAJDA 20, Graziane 4. Cs: Somogyi 2, QUEENAN 25, Ruják 3, Krnjics 10, Ruppert. Edző: Fűzy Ákos.

 

 

Legyen szó felkészülési tornáról, bajnoki alapszakasz-meccsről, Magyar Kupa negyeddöntőtől, vagy éppen egy döntőről, a Sopron-Pécs mindig presztízscsata a honi kosárlabdában. Nem is okozott meglepetést, hogy óriási hangzavar fogadta a két együttest a csarnokban.

 

Bár az első támadás végén Graziane szép kosarat szerzett, utána két percig csak harcot, küzdelmet, kőkemény védekezést és két ideges csapatot láthatott a közönség - kosarat nem. Pikánsnak ígérkezett a Honti-Iványi, valamint a Milovanovics-Vajda párharc. 4-0-s pécsi vezetés után két és fél perc eltletével Milovanovics szerezte az első hazai kosarat.

 

A pécsieknek jót tett a tornán eddig nem sokat mutató Queenan pályára küldése, gyorsan dobott hat pontot. A soproniaknál Horti és Milovanovics jeleskedtek. A negyed hajrájában Hadarics pályára lépése lendített az MKB-n, a csereirányító labdákat szerzett és ügyesen hozta helyzetbe társait. Végül 4 pontos hazai vezetéssel zárult a szakasz.


Kihagyott hazai ziccerek után szép akciókat vezetve gyorsan egyenlített a Pécs, ám Horti révén új erőre kapott az MKB és kilenc ponttal elhúzott. Fűzy Ákos egy időkéréssel megtörte a soproni csapat lendületét, Vajda vezetésével feljött a Pécs, ám Milovanovics (két)pontosan fejezett be egy gyors hazai akciót, a félidő végén pedig triplájával újra megnyugtató lett a bajnokcsapat előnye.


A pécsiek kezdtek jobban szünet után. Hazai oldalon Horti Dóra igazi vezéregyéniséggé lépett elő, a túloldalon Queenan igazolta: jó vásárt csináltak vele a pécsiek. Feszült volt a légkör, ahogy egy presztízsmeccsen "illik". Óriási volt a harc, hazai oldalon kimaradt pár ziccer és bünetető, Vajda és Queenan eredményes játékával pedig fordított a MiZo.


A záró szakasz elején is lendületben maradtak a pécsiek, Horti fáradni látszott, kimaradtak a dobásai. Hét pontos pécsi vezetésnél Székely Norbert kért időt. Rendezte is sorait a hazai csapat, Krivacsevics blokkolta Vajda dobását, a túloldalon pedig ő fejezett be egy szellemes. A 33. és a 37. perc között a két élcsapat szintjén egészen hihetetlen, 17-0-s sorozatot produkált a leblokkoló pécsiek ellen a Sopron, amely hétpontos hátrányát tízpontos előnyre váltotta. Végső soron ennek a remek szakasznak köszönhetően meg is verte a bajnok az ezüstérmest, egy a vártnak megfelelően színvonalas, fordulatos, szikrázóan kemény csatában.

A KRASZNAI KUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. USK PRAHA
2. MKB SOPRON
3. KOSICE
4. MIZO PÉCS
Különdíjak:
Legjobb játékos: Sonja Kireta (USK Praha)
Legeredményesebb játékos: Vajda Anna 68 pont (MIZO PÉCS)
Legjobb soproni játékos: Horti Dóra (MKB Sopron)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu