Hajóra szállt a magyar hokisztár...

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 26. 18:54
Új sportágban méretteti meg magát a jégkorong-világbajnokság után visszavonult Palkovics Krisztián. A horvátországi Vis-ben április 27 és május 1. között sorra kerülő Adriatic Race nevű versenyen lép a hokis a legendás Wild Joe fedélzetére, amely a világ egyik leggyorsabb 60 lábas vitorlása. A hajón 16 fős magyar legénység szolgál majd. A csapat kedden indul Horvátországba, ahol csütörtökön kezdődik a futam és két napon keresztül megállás nélkül hajóznak majd.


"Körülbelül tíz éve vitorlázom, a Balatonon nőttem fel, ezért a tó eddig is a szerelmem volt, de amikor egyszer elvittek vitorlázni, beleszerettem ebbe a sportba. A Wild Joe fedélzetén „grind, pit” poszton leszek, tehát a vitorlahúzás és a kötélkezelés a feladatom. Ez az első igazi versenyem, és biztos vagyok benne, hogy hatalmas élmény lesz - nyilatkozta Palkovics Krisztián, aki a jégkorong mellett egyre komolyabban fordul a vitorlássport felé.

A legénység négynapos edzőtáborban készült fel a múlt héten. A hajót is újra be kellett állítani az idény első versenyére, amelyet még egy horvátországi és két olasz megméretés követ. Az Adriatic Race 240 mérföldes távját nyílt vízen teszik meg a vitorlások. Ez jó széllel akár 24 óra alatt leküzdhető, azonban az előrejelzések gyenge szelet jósolnak, így a szükséges idő másfél napra növekszik.

A rajthoz álló hajók a hosszuk alapján besorolt kategóriákban indulnak. "A Wild Joe a legnagyobb vitorlások között versenyez, ahol alig akad kihívója. Nagyon jó esélyekkel indulunk, legalább dobogós helyre számítunk - mondta Józsa Márton, a Wild Joe csapatvezető kormányosa.

A legendás hajó korábbi tulajdonosai kezében is sikert sikerre halmozott és a magyar zászló alatt is töretlenül folytatja hódító útját a professzionális versenyvitorlázásban.

(forrás: Just Creative)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu