Cserepanov halála sokkolta Oroszországot

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 15. 19:42
A család, barátok, csapattársak és rajongók ezrei kísérték utolsó útjára szerdán az Avantgard Omszk jégkorong-csapat tragikusan fiatalon eltávozott játékosát, Alekszej Cserepanovot. A 19 éves hokis - akit az orosz jégkorong talán legnagyobb tehetségének tartottak, és 2009-től minden bizonnyal a New York Rangers NHL-csapatát erősíthette volna - a hétfői mérkőzésen lett rosszul, majd a kórházba szállítás közben meghalt.


Gyászolók ezrei követték Cserepanov fehérrel letakart koporsóját szerdán a csapat stadionjától az omszki Sztaro-Szevernoje temetőig, ahol a játékost örök nyugalomra helyezték. A stadionban vörös szőnyeget borítottak a jégre, az ott felállított ravatalnál köszönhettek el utoljára a sportolótól hozzátartozói és rajongói.

 

„Nehéz most bármit is mondani, Alekszej családjának fájdalmában az orosz sport és az Avantgard Omszk is osztozik, halála megrázta Oroszországot és a nemzetközi jégkorong világát. Nem pusztán egy nagy tehetség és sportember távozott közülünk, de a modern ifjúság egyik idolját tisztelhettük Cserepanovban” – nyilatkozta Leonyid Polezsanyev, az omszki tartomány kormányzója.

 

A halál okát még vizsgálják, bár a moszkvai regionális hatóságok szerint a játékosnak koszorúér-betegsége volt, ami miatt a szíve nem juthatott elegendő vérhez és oxigénhez.

 

Cserepanov ígéretes karrier előtt állt, első idényében a legjobb újoncnak választották az orosz ligában, a szezon végén, 2007-ben pedig a New York Rangers a 17. helyen draftolta.

 

Tengerentúlra igazolása azért húzódott el, mivel az Észak-amerikai Profi Jégkorongliga (NHL) és a nemzetközi szövetség (IIHF) nem tudott megegyezni az orosz játékosok átigazolásnak feltételeiről.

 

A "Szibériai Expressz" becenévre hallgató hokis minden idők legveretesebb teljesítményével rukkolt elő újonc csatárként az orosz ligában, megdöntötte Pavel Bure gólrekordját, olyan világsztárokénál is nagyobb jövőt jósoltak neki, mint az NHL-ben profiskodó Jevgenyij Malkin, Alekszander Ovecskin vagy Ilja Kovalcsuk.

 

Soha nem tudhatjuk meg, micsoda klasszis válhatott volna az omszkiak csiszolatlan gyémántjából...

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu