USF1: amerikai álom egy önálló csapatról

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 4. 16:43
Nemzetközi médiaértesülés szerint a 2010-es szezonban új csapattal bővül a Formula-1-es világbajnokság, az Egyesült Államokban már komoly előkészületek zajlanak a pénzügyi háttér megteremtésére. Az autosport.com értesülése szerint a reménybeli istálló USF1 néven venne részt a sorozatban, már ismert szaktekintélyek is csatlakoztak a projekthez.


A megbízható portál úgy tudja, Ken Anderson tervező és Peter Windsor csapatmenedzser is keményen dolgozik a terv megvalósításáért. A leendő istálló honlapja már elérhető, igaz a logón kívül más információt még nem tartalmaz…Az autosport.com „nyomozása” szerint a portál tulajdonosa éppen az ismert F-1-es designer.

Ken Anderson 1988-ban a Ligier-csapat technikai igazgatója volt, majd dolgozott a kérészéletű Onyx-istállónál. Később vezette a tengerentúlon a Chip Ganassi Racinget és az AJ Foyt Racinget, majd tervezőként segítette 1996-ban a G-Force IRL-istállót, majd a következő évben győzelmet ünnepelhetett Arie Luyendykkel az Indy 500-at. Hat évvel ezelőtt Anderson dirigálta a NASCAR-ban érintett Haas CNC Racinget.

A neves tervező jelenleg résztulajdonosa a Wund Shear Inc. Által működtetett észak-karolinai szélcsatornának, amely fontos szerepet játszhat az USF1 jövőjében.

Az USF1-ről hírt adó média szerint a csapat saját tervezésű kasztnival állna elő, míg a váltót és a motort más csapatoktól vásárolná.

Peter Windsorról annyit érdemes tudni, hogy dolgozott a Williamsnél és a Ferrarinál, napjainkban pedig az egyik népszerű F-1-es magazint, az F1 Racinget vezeti.

Címkék: Formula 1usf1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu