Nem tér vissza az F-1-be az olasz guru

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 12. 16:23
Hiába törölte el a Nemzetközi Automobil-szövetség döntését egy párizsi bíróság, a Renault korábbi mindenható csapatfőnöke, Flavio Briatore nem kíván visszatérni a Formula-1 világába. Az olasz üzletember ugyan szereti még a száguldó cirkuszt, de a mindennapok szintjén már nem szeretne részt vállalni a feladatokból.


A szókimondó Flavio Briatorét a 2008-as Szingapúri Nagydíj miatt tiltotta ki örökre az FIA, amely bizonyítottnak látta, hogy a francia csapat akkori legfőbb vezetője és Pat Symonds technikai igazgató is szellemi atyja volt a csalásnak. Nelsinho Piquet ugyanis a két említett főnök utasítására hajtott a pályát övező falnak, hogy ezzel segítse elő csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso győzelmét.

Don Flaviót aztán január elején felmentette egy francia jogi testület, sőt 15 ezer eurós kárpótlást is „megszavazott” számára. Briatorét azonban nem hatja meg a lehetőség, hogy visszakerülhetne az F-1-be.

„Száz százalék, hogy örökre távoztam. Még mindig imádom az F-1-et, még akkor is, ha jobb lett volna kiszállni 2006-ban, amikor Fernando Alonso másodszor is világbajnok lett” – jelentette ki az olasz üzletember a Gazzetta dello Sportnak.

Flavio Briatore nem csak a száguldó cirkusznak intett búcsút, hiszen nemrég távozott a Buzsáky Ákost is foglalkoztató londoni futballcsapat, a Queen’s Park Rangers elnöki székéből is. Ezt a lelépést is a 2008-as botrány váltotta ki, mivel az angol labdarúgó-liga csak fedhetetlen előéletű vezetőket fogad el a kluboknál.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu