Már egyértelmű: várni kell egy kanyart

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 13. 09:19
A Nemzetközi Automobil-szövetség a monzai Formula-1-es futam két szabadedzése után egyértelművé tette a Belgiumban zavart okozó szabályt: ezentúl a sikánt levágva előző versenyző csak akkor támadhat ismét, ha a visszaengedett ellenfél már megtett legalább egy kanyart. Az Autodromo Nazionalén tartott megbeszélésen Charlie Whiting általános versenyigazgató egyeztetett a versenyzőkkel.


Fotó: Action Images

Ismert, a vasárnapi Belga Nagydíjon a győztesként célba érkező Hamiltont órákkal a befejezés után sújtották 25 mp-es büntetéssel, azt állítva, jogosulatlan előnyt szerzett a Belga Nagydíj 42. körében. A wokingiak sztárja egy ízben a sikánt levágva került Kimi Räikkönen elé, majd a pozíciót ugyan visszaadta, de olyan helyzetben maradt, amelyet kihasználva hamarosan már véglegesen megelőzte a világbajnokot.

 

Az illetékes testület szerint a brit versenyzőnek nagyobb különbséggel kellett volna lemaradnia az első hely visszaadása után. A McLaren-Mercedes ezen a héten benyújtotta fellebbezését, az FIA illetékes testülete szeptember 22-én hallgatja meg az érintetteket.

 

Most már egyértelmű, a sikánt levágva előző versenyző csak akkor támadhat ismét, ha a korábbi pozíciójába visszaengedett ellenfél már megtett legalább egy kanyart.

 

Az olaszországi megbeszélés után a Red Bullt erősítő Mark Webber adott hangot elégedettségének, de kitért arra is, az Autodromo Nazionalén is előfordulhat a belgiumihoz hasonló eset.

 

„Még megoldást szeretnénk találni az itteni második sikánra, mert úgy gondoljuk, itt is előfordulhat, hogy valaki előnyt szerez a levágásával. De most már egyértelmű, csak a következő kanyar után lendülhet ismét támadásba” – mondta az ausztrál versenyző.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu