Lewis Hamilton retteg a visszaeséstől

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 7. 13:05
A korábbi (?) nagycsapatok szurkolói epedve várják a „feltámadást” ígérő Spanyol Nagydíjat, a Formula-1-es világbajnokság címvédője azonban lehűtötte a McLaren szimpatizánsainak lelkesedését. Lewis Hamilton ugyanis közölte: a wokingi csapat nem készül jelentősebb újítással a barcelonai futamra, ezért nem is vár kiemelkedő eredményt, sőt…


A 60. Formula-1-es világbajnokság a hétvégi Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Olvasóink vasárnap délig szavazhatnak a győztesről, vasárnap 14 órától pedig élő közvetítésben számolunk be a futamról!!!

Pedig a szezon előtti tesztek eredményei alapján lesajnált McLaren fokozatosan javult az elmúlt hetekben, a Kínai és a Bahreini Nagydíjon már egészen közel került a Brawnhoz, a Red Bullhoz és a Toyotához. A szakértők és a drukkerek egy része pedig azt várta, az európai szezonnyitón már a dobogóért is versenyben lehet a csapat két pilótája…De az összetett verseny tavalyi győztese már jól tudja, Barcelonára is csak apróbb fejlesztéssel készül a McLaren.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a bahreini pozitívumok ellenére a barcelonai pálya karakterisztikája nem igazán fekszik az autónknak. Ráadásul nem is lesznek nagyobb újítások a kocsinkon, miközben a többi csapat jelentősebb fejlesztésekkel várja a versenyt. Mi már az előző futamokra is átalakítottuk az autónkat, így érdekes lesz a hétvégi összehasonlítás” – jelentette ki Hamilton.

A brit világbajnok hozzátette: a McLaren mérnökei optimisták, sokat várnak a Bahreinben már alkalmazott új diffúzor továbbfejlesztett változatától.

„Az új vezetőszárnyunk is sokat segíthet abban, hogy a rajtrács elejére kerüljünk. Remélem, nem esünk vissza az elmúlt hetek fejlődése után” – jegyezte meg Lewis Hamilton.



A wokingi istálló ugyan enyhe következménnyel úszta meg a hazugság-botrányt, de a csapattagok jól tudják, minden eddiginél sportszerűbben kell versenyeznie Hamiltonnak és Heikki Kovalainennek, ha el akarja kerülni a három versenyre szóló, felfüggesztett büntetés életbe lépését. Az óvatosság azonban nem lehet akadálya a jó eredmények elérésének.

„Fontos pontokat szereztünk a szezon elején, miután úgy döntöttünk, apránként fejlesztjük tovább az autónkat, minden egyes futamot külön kezelünk. Barcelonában is pontokat szeretnénk gyűjteni, noha ellenfeleink többsége jelentősebb újításokat tervez. A csapat összes tagja magabiztos és motivált, noha a pálya karakterisztikája azért rámutathat egyes gyenge pontunkra. Ennek ellenére szeretnénk csökkenteni a hátrányunkat a legjobbakkal szemben” – szögezte le Martin Whitmarsh csapatfőnök.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu