Kiegyezés Briatore-ügyben

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 13. 12:02
Örökre eltiltották, 2013-ban mégis visszatérhet a Formula-1 világába Flavio Briatore, a Renault csalással vádolt korábbi csapatfőnöke. Az FIA - arra való tekintettel, hogy egy francia bíróság az olasz hírességnek adott igazat - nem adott be fellebbezést, "peren kívül" megegyezett Briatoréval.


Briatore korábban ugyan elmondta, nem tervezi a visszatérést a száguldó cirkuszba, de elvileg lehetősége lesz erre 2013-től, sőt, a 2011-es idényt követően már részt vehet FIA-rendezvényeken, eseményeken.

A szókimondó Flavio Briatorét a 2008-as Szingapúri Nagydíj miatt tiltotta ki örökre az FIA, amely bizonyítottnak látta, hogy a francia csapat akkori legfőbb vezetője és Pat Symonds technikai igazgató is szellemi atyja volt a csalásnak. Nelsinho Piquet ugyanis a két említett főnök utasítására hajtott a pályát övező falnak, hogy ezzel segítse elő csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso győzelmét.

Don Flaviót aztán január elején felmentette egy francia jogi testület, sőt 15 ezer eurós kárpótlást is „megszavazott” számára.

Az FIA most váratlanul úgy határozott, véget vet a jogi huzavonának, s megegyezett Briatoréval arra hivatkozva, hogy ez szolgálja leginkább az FIA és az autósport érdekeit.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu