Hamiltont nem fogja vissza a baleset

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 14. 15:47
- Nem lehetsz világbajnok anélkül, hogy néhányszor ne esnél ki baleset miatt. Lewis nagyon erős mentálisan, tisztában van a képességeivel. Azt is tudja, hogy alkalmanként túllépi a limitet, amikor a határon autózik – jelentette ki Martin Whitmarsh csapatfőnök a vasárnapi Olasz Nagydíj után, amelyen a tavalyi világbajnok a harmadik helyen száguldott, amikor a falnak csapódott az utolsó körben.


Lewis Hamilton remekül szerepelt az Autodromo Nazionalén, péntektől kezdve jó eredményeket ért el. Szombaton megnyerte az időmérőt, majd a futamon egyedüliként tudta ideig-óráig tartani a lépést a Brawn GP két klasszisával, a végül győztes Rubens Barrichellóval, valamint a pontversenyben vezető Jenson Buttonnal. A végén megpróbálta utolérni az összetettben éllovas britet, de az utolsó körben besokallt, egy rázókő megdobta és emiatt a falnak vágódott.

 

„Nem befolyásolja majd a jövőjét ez a baleset. Erre nincs is esély. Nemrég beszéltem vele, erős és arról biztosított, Szingapúrban is győzelemre tör. Addigra fejlesztjük picit az autóját, a pálya kedvezhet is majd a konstrukciónknak. Biztosítjuk Lewist arról, hogy megnyerheti a futamot" - tette hozzá a wokingi istálló első számú vezetője.

 

Martin Whitmarsh egyébként magára és vezetőtársaira vállalta a monzai kiesést.

„Figyelmeztetnünk kellett volna, hogy vegyen vissza a tempóból – szögezte le a McLaren-főnök. – De Lewis ilyen. Közelített Jensonhoz, mi is azt éreztük, még megszerezheti a második helyet. Versenyben volt, mi pedig versenycsapat vagyunk. Igaz, most nem a világbajnoki címért küzdünk, de az emberek nem szeretnék látni, hogy a világbajnok megelégszik a harmadik hellyel, amikor még a másodikra is van esélye. Lewis a világbajnok, aki a McLarenért versenyez. Kockáztatnia kell, ha esélye nyílik a második helyre. Sikerekre vágyunk, nem csak a pontgyűjtésre összpontosítunk”.


Hamilton kiesése után a McLaren csak Heikki Kovalainen hatodik helyének örülhetett volna, de Whitmarsh elégedetlen volt a negyedik helyről induló finn pilótával. A csapatfőnök szerint a gumiválasztás is oka lehetett annak, hogy a győzelemre is esélyesnek tartott versenyző már az elején hátrányba került, mert alig volt tapadása.



„De ez a futam sem döntötte el a jövőjét. Hosszú távon elemezzük a teljesítményét és a csapattal való együttműködését. De úgy érzem, nagyszerű csapatjátékos, komoly értéke a McLarennnek”.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu