Ferrari: jövő héten tesztel Vale Rossi

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 20:27
Jövő csütörtökön és pénteken ismét egymásra talál a gyorsaságimotoros-világbajnokság és a Formula-1 királya, vagyis a mugellói pályán tesztel Valentino Rossi és a Ferrari. A szenzációs esemény időpontját hétfőn este közölte a maranellói csapat, továbbá az is eldőlt, a gyakorlás teljesen nyílt lesz és ami a legfontosabb, a szurkolók ingyen tekinthetik meg.


Az olasz zseni a Ferrari idei autójával, az F2008 kódjelű autóval körözhet a MotoGP egyik közkedvelt, Firenze melletti pályáján. A száguldó cirkusz történetének legsikeresebb csapata már hetekkel ezelőtt közölte, hogy újabb lehetőséget nyújt Rossinak, aki idén szerezte meg hatodik világbajnoki címét a királykategóriában. A gyakorlás időpontja volt kérdéses, egészen idáig.

 

„Most már nem titok, Valentino Rossi november 21-én és 22-én teszteli az F2008-at. Mindenki részt vehet ezen. Folytatódik az ünneplés Mugellóban” – jelentette ki Stefano Domenicali, a Ferrari sportigazgatója.

 

A „Doktor” becenévre is hallgató Valentino Rossi már régóta flörtöl a száguldó cirkusszal, még Bernie Ecclestone is csábítgatta a sorozatba. Egy ideig úgy volt, az olasz világsztár át is nyergel az F-1-be, de végül mégis úgy döntött, marad a MotoGP-ben.

 

Persze, az elmúlt években is kapcsolatban állt a Ferrarival, 2006. január 31. és február 2. között már kipróbálhatta a csapat autóját. A nyitó napon még nem ért el értékelhető eredményt, gyorsan kicsúszott, be is fejezte a gyakorlást. A folytatás már sikeresebb volt: a második napon kielencedik lett tizenötből, nagyjából egy mp-cel maradt el Michael Schumachertől, megelőzte mások mellett Mark Webbert, David Coulthardot (mindkettő Red Bull), valamint Jarno Trullit (Toyota). A záró napon már csak alig több mint fél mp-cel kapott ki a hétszeres világbajnok Schumitól. A német legenda akkor azt mondta. Rossi az F-1-ben is sikeres lehetne természetes tehetségének köszönhetően.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu