Feloldozták a csalónak hitt Briatorét

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 5. 15:48
Pert nyert Flavio Briatore az őt élete végéig minden Formula-1-es tevékenységtől eltiltó Nemzetközi Automobil-szövetség ellen (FIA). A Renault egykori csapatvezetője emellett 15 ezer eurós kárpótlásban részesül a párizsi bíróság döntésének értelmében.


A korábbi csapatfőnök ügyében kedden döntést hoztak, és kimondták, az FIA jogtalanul tiltotta el mindennemű F-1-es tevékenységtől, sőt 15 ezer kártérítést is megítéltek a javára. Briatore még az ítélethirdetés előtt állt a mikrofonok elé.

„Hiszek benne, hogy a bíróság igazságot szolgáltat, és nem jár sikerrel az FIA, amely velem akarja elvitetni az egész balhét.”

A Renault-botrány annak kapcsán robbant ki, hogy Nelsinho Piquet, a csapat brazil pilótája felsőbb utasításra nekivezette versenyautóját a betonfalnak, így juttatva előnyhöz társát, Fernando Alonsót, aki így futamgyőztes lett a 2008-as Szingapúri Nagydíjon.

Hivatalos: Boullier a renault csapatfőnöke
A Renault hivatalosan is megerősítette, hogy Eric Boullier veszi át (a Flavio Briatore távozása után kinevezett) Bob Bell helyét a csapatvezetői székben. A francia gárda hatalmas fejlesztésekbe kezdett, hogy mielőbb visszatérhessen a mezőny élére a Forma-1-ben.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu