F-1: venezuelai újonc 15 millióért

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 2. 09:46
Bő két héttel az idei világbajnokság befejezését követően eldőlt, ki lesz Rubens Barrichello új társa a Williams-csapatnál. A német Nico Hülkenberg helyére Pastor Maldonado került, aki nemrég Abu-Dzabiban már tesztelte is az istálló autóját.


 

A dél-amerikai versenyzővel egyébként 15 millió dolláros támogatás is érkezik a Williams kasszájába, és a magyar HELL Energy mellett például Venezuela állami kőolajtársasága, a PDVSA és más cégek is a csapat szponzorai lesznek.

Nem titok immár, a Williams csapat megnevezte második pilótáját is. A grove-i alakulat Rubens Barrichello csapattársának a 25 éves Pastor Maldonadót szerződtette a 2011-es idényre, azaz a GP2 idei bajnoka váltja a sorozat tavalyi elsőjét, Nico Hülkenberget.

Maldonado számára nem lesz idegen a Williams mérnökeivel együtt dolgozni, hisz az idei szezon utolsó futamát követően már egyszer vezette az FW32-est, míg további három napon pedig a brit istálló technikai partnere, a Hispania kocsiját vezetette. Abu-Dzabiban több mint 2000 km-t teljesített, és új munkaadója már be is jelentette, hogy a venezuelai pilóta fogja a 2011-es autót, az FW33-ast először kipróbálni a február elsején kezdődő jövő évi első kollektív gyakorláson Valenciában.

Sir Frank Williams csapattulajdonos elárulta, Maldonadón már 2007-ben, egy monacói versenyen megakadt a szeme: „Már akkor kiderült számomra, milyen tehetséges, és a pályafutását azóta is figyelemmel követtük. Megkérdőjelezhetetlen a tudása és győzni akarása, és idén arra a bravúrra is képes volt, hogy a GP2-es sorozatban hat egymást követő futamon ne találjon legyőzőre. Az Abu-Dzabiban eltöltött egy tesztnap során csak megerősített bennünket abban, hogy ő lehet számunkra a jövő embere, és már nagyon várom, hogy ez a kivételes tehetség újoncként közösen eredményes szezont érjen el velünk” – jelentette ki a legendás csapatfőnök.”

Pastor Maldonado nagyon büszke arra, hogy 30 év után (Johnny Cecotto 1983 és 1984 között 23 versenyen 1 pontot gyűjtött – a szerk. ) ő lett az újabb venezuelai F-1-es versenyző. Egyet már most megígért, a felkészülés alatt minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a lehető legjobb formába hozza magát, mire február elsején a valenciai ringen beleülhet az FW33-asba az első kollektív teszten.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu