F-1: szó sincs közeli megegyezésről

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 22. 12:56
Hiába a hangzatos vasárnap délutáni nyilatkozat, továbbra sem várható, hogy rövid időn belül lezárulna a Formula-1 világát alaposan megosztó, a sportág szakadását előrevetítő jogi vita a 2010-es világbajnokságról. Pedig a Nemzetközi Automobil-szövetséget irányít Max Mosley azt állította, hamarosan megegyezés születik a nyolc istállót tömörítő FOTA-val, de a csapatfőnökök sorra cáfolják az előrelépés tényét.


Sőt, a megbízható internetes szakportál, az autosport.com úgy értesült, az érintettek csütörtökön tárgyalnak az új sorozat előkészítéséről,  a versenynaptárról, a szabályokról és a bajnokság promótereinek kiválasztásáról.

„Túlságosan sok szót pazaroltunk a vitára, most már elegünk van. Nyilvánosságra hoztuk az álláspontunkat, amely egyértelmű. Ennyi az egész – jelentette ki Flavio Briatore, a Renault vezére. – Néhány héten belül előkészítjük az új bajnokságot. Már hetek óta zajlanak erről a tárgyalások, olyan Formula-1-es világbajnokságot akarunk, amelyet a FOTA szervez meg. Az elmúlt két nap során pedig nem változott a helyzet. Nem akarok újabb hivatalos közleményt írni”.

John Howett, a Toyota alelnöke szerint a FOTA elképzeléseit jelentős szurkolói támogatás kíséri, rengetegen örülnének egy új sorozatnak. Állítja, a múlt heti Brit Nagydíjon is több transzparens bíztatta a csapatokat a változtatásra.

„Azt tapasztaljuk a rajongók túláradó támogatásából, hogy a nemzetközi szövetség most túlságosan nagy lépést tett. Egyértelmű az álláspontunk, hiszen korábban már számos kompromisszumot kötöttünk. Döntöttünk, pozitív irányba haladnak a dolgok” – szögezte el Howett.

A McLarent irányító Martin Whitmarsh is csatlakozott kollégáihoz, szintén kiemelte: szó sincs arról, hogy közeledtek volna az álláspontok az FIA és a FOTA között.

„Nehéz is lenne előrelépni egy olyan vasárnapon, amikor mindenki a futamra összpontosít. Biztossá kell tennünk, hogy egységesek maradnak a csapatok. Arra kell figyelnünk, hogy egységesen lépjünk fel, hogy megmaradjon az autósport legfontosabb kategóriája. A következő hetekben számos tanácskozás vár a FOTA-ra, ezeken jelöljük ki azokat a személyeket, akik eladják majd a médiajogokat és szerződést kötnek a pályákkal. Sokakat érdekel az együttműködés, ez is arra kötelez bennünket, hogy véghezvigyük a terveinket” – mondta a wokingi csapat első számú vezetője.


Az FIA Motorsport Világtanácsa szerdán ülésezik, állítólag ekkor terjeszti elő újabb ötleteit Mosley.



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu