F-1: Rómában is felbőgnek a motorok?

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 27. 16:01
Amennyiben az olaszok megteremtik a szükséges biztonsági feltételeket, Bernie Ecclestone, a Formula-1 mindenható ura kész arra, hogy 2013-tól futamot adjon Rómának. A jelenleg is a versenynaptárban lévő monzai nagydíjat továbbra is megrendeznék, hiszen a római futam, a monacóihoz hasonlóan utcai verseny lenne. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley azonban nem túl lelkes az ötlettel kapcsolatban.


A város Maurizio Flammini korábbi Formula 2-es versenyző és superbike promóter vezetésével azon dolgozik, hogy az olasz főváros egyik külső kerületében nagydíjat rendezzenek.

„Róma különleges hely lenne. Beszéltem Flamminivel és megfelelő biztonsági körülmények mellett 2013-tól futamot rendezhetnének”- írta levelében Ecclestone Gianni Alemannónak, Róma polgármesterének.

„Kész vagyok biztosítani a kellő támogatást, hogy városukba kerüljön az esemény”- folytatta a Formula-1 ura.

A helyi hatóságok előkészítő bizottságot állítanak fel Andrea Augello irányításával, akit a polgármester jelölt ki, hogy készítsen a várható szervezési és anyagi megvalósíthatóságiról felbecsülést. Az említett bizottság március végére ígért jóváhagyást.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy zöld utat kap majd a tervezet”- nyilatkozott Augello.

„Persze nem vehetjük mindezt száz százalékra, a környezetvédelmi szempontok kényes kérdést jelentenek, de bizakodó vagyok. Mindettől függetlenül természetesen Monza is megtartaná futamát.”

A polgármester szintén optimista: „Ecclestone hajlandósága rengeteget nyom a latban. A tárgyalások komolyak, a tervek szépek, ám bonyolultak, mintha csak egy olimpiáról lenne szó."

Ahogy az lenni szokott, az ötletnek nem csak támogatói vannak. Max Mosley, a FIA elnöke nem állt a terv mellé, sőt, a Ferrari elnöke, Luca de Montezemolo is úgy vélte, a Római Nagydíj elképzelhetetlen, hacsak nem egy egyszeri rendezésről lenne szó.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu