Csodát vár a McLaren a Hungaroringen

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 23. 11:23
Az idei sikertelenség alapján túlzott reménykedésnek tűnik, de ettől még tény, kiemelkedő szereplést vár a Mclaren-Mercedes a 60. Formula-1-es világbajnokság hétvégi Magyar Nagydíján. Martin Whitmarsh csapatfőnök úgy véli, az elmúlt hetekben remek munkát végzett a wokingi mérnökgárda, ráadásul az elmúlt szűk két és fél évtizedben csodálatos sikereket értek el a Hungaroringen az istálló versenyzői.


Fotó: Reuters
A McLaren nyolc diadalt ünnepelhetett a mogyoródi dombokon, a legutóbbi négy futamból hármat nyertek a pilóták. Négy évvel ezelőtt Kimi Räikkönen, 2007-ben Lewis Hamilton, míg tavaly Heikki Kovalainen pezsgőzhetett a dobogó tetején. Idén azonban negatív csúcsokat döntöget a brit és a finn versenyző, még egyikük sem került a top3-ba.

Legutóbb a Nürburgringen rendezett Német Nagydíjon azonban már közel járt a sikerhez a világbajnokság címvédője, szabadedzéseket nyert, majd az időmérőn is jó pozícióba került. A rajt után Hamilton már-már az élre tört, de defektet kapott, amikor összecsapott a későbbi győztes Mark Webberrel.


„Lewis az edzéseken és a kvalifikáció során is megmutatta a Nürburgringen, hogy jelentősen előreléptünk az új csomagunkkal. Sajnos a futamon jelentősen károsult az autója, így nem használhattuk ki a remek pozíciójából fakadó esélyt” –emlékezett vissza a Német Nagydíjra a wokingiak első számú vezetője.

Hamilton és Kovalainen idén már csak a csapat becsületéért küzdhet, hiszen a pontversenyben óriási a két pilóta hátránya. Pedig a legutóbbi két világbajnokság során a McLaren mindvégig a győzelemért küzdött, sokszor sikerrel.

„Lewis és Heikki is új csomaggal szerepel majd Budapesten, reméljük, hogy ennek révén sikeresen támadhatjuk majd a mezőny élcsoportját. A múltban már rengeteg sikert aratott a csapatunk a Hungaroringen. Azzal a reménnyel utazunk erre a versenyre, konkrét bizonyítékokkal állunk elő, hogy sikeresek leszünk a szezon további versenyein” – szögezte le Martin Whitmarsh.

Csapatfőnökéhez hasonlóan a 2008-as világbajnok is optimistán várja a hétvégét, reméli, végre visszatalál a sikerek útjára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu