Beidézték Alonsót és Massát

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 5. 13:22
Ennél kellemesebb időtöltéssel is készülhetne a Ferrari kettőse a pénteken kezdődő Olasz Nagydíjra, de nincs mit tenni, szerdán Párizsban lesz jelenése Fernando Alonsónak és Felipe Massának. A Nemzetközi Automobil-szövetség Motorsport Világtanácsa ugyanis a francia fővárosban tárgyal a júliusi Német Nagydíjon történéseiről, és várják a spanyol és a brazil pilótát is.


 

Emlékezetes, Fernando Alonso a 49. körben burkolt csapatutasításra megelőzte társát, Felipe Massát. A tökéletes rajtot vevő és a futamot végig vezető brazil a hátsó egyenesben látványosan lassan gyorsított ki, így társa könnyedén elment mellette.

Alig egy perccel korábban a tavaly éppen ezen a napon a Magyar Nagydíjon súlyos sérülést szenvedett pilóta rádióján Stefano Domenicali csapatfőnök a „Felipe, Fernando gyorsabb, mint te. Hallottad, mit mondtunk?" mondattal üzent számára - ez váltotta ki a döntést.

A futam leintését követően a Ferrarit 100 ezer dolláros büntetéssel sújtották, de ezt sokan röhejesnek tartották. Az FIA pedig – valószínűleg nem a közvélemény bírálata miatt – úgy döntött, külön meghallgatásra is szükség van.

Így a súlyosabb büntetés sem kizárt, de ne feledjük, két nappal a párizsi ülést követi az Olasz Nagydíj rajtja. Szinte borítékolható, a szurkolók kisebb-nagyobb tüntetést tartanak, ha Alonsót és Massát megfosztják németországi pontjaitól. Pedig vannak, akik ezt tartják az egyedüli elfogadható ítéletnek…

Az AS című spanyol sportnapilap úgy tudja, Alonso és Massa mellett Stefano Domenicali csapatfőnök és a brazil pilóta versenymérnöke, Rob Smedley is idézést kapott az FIA-tól.

A csapatutasítást a 2002-es Osztrák Nagydíj után tiltották be, akkor is a Ferrari volt a főszereplő. Rubens Barrichello a futam utolsó kanyarjáig vezetett, a leintés előtt engedte el az összetettben fölényesen vezető Michael Schumachert. A brazil később elárulta, kirúgással fenyegette meg csapata, ha nem hajtja végre Jean Todt csapatfőnök utasítását. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Lauda: Alonso egy jellemtelen versenyző
Áll a bál a Formula-1-ben, sokakat bírt véleményalkotársa a vasárnapi Német Nagydíj, a Ferrari cselekedete. A háromszoros világbajnok Niki Lauda kőkeményen bírálja a maranellói csapatot, valamint a leintés után Felipe Massát a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu