Alonsóra és a Ferrarira vár a McLaren

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 21. 16:34
Fernando Alonsótól és a Ferraritól függ a McLaren jövő évi összeállítása, de szó sincs arról, hogy a kétszeres világbajnok visszakerülne Wokingba, vagy az olasz csapat „összeolvadna” a nagy riválissal. Martin Whitmarsh, a brit-német istálló főnöke szerint akkor élénkül meg a Formula-1-es átigazolási piac, ha a maranellóiak bejelentik a Renault ászának leigazolását.


Arról már hónapok, sőt kis túlzással azt is mondhatjuk, évek óta beszélnek, hogy Fernando Alonso jövőre a Ferrarié lesz, a tavalyelőtti világbajnok Kimi Räikkönent váltja. Nemrég a spanyol sajtó azt írta, már a monzai Olasz Nagydíjon bejelentik a megállapodást. Nem sokkal később néhány hetes „csúsztatást” emlegettek, de egyik fél sem erősítette meg ezt.

A McLarennél ezen a héten került szóba a jövő évi összeállítás kérdése, sokan úgy vélik, Heikki Kovalainnennek mennie kell a szezon után.

„Jelenleg egyik versenyzővel sem tárgyalunk, ez még korai lenne – jelentette ki Martin Whitmarsh csapatfőnök a valenciai Európai Nagydíjon. – Az a realitás, hogy lesznek változások a csapatoknál, Fernando valószínűleg a Ferrarihoz megy. Ez nyitja majd meg az átigazolási piacot. Minden szezonnak van egy olyan meghatározott pontja, amely befolyásolja az új szerződéseket. Mindenki tudja, hogy idén Fernando és a Ferrari szerződése indítja el a folyamatokat”.

Martin Whitmarsh  

 


A szakértők szerint a Mercedes német pilótát látna szívesen a McLarennél, elsősorban Nico Rosberg (Williams-Toyota) neve kerülhet szóba, de Timo Glock (Toyota) és Adrian Sutil (Force India)  is szóba jöhet. Persze, nem zárható ki, hogy más versenyző lesz Lewis Hamilton csapattársa.

„Egyértelmű, hogy a BMW kiszállása is befolyásolja a piacot. Egyelőre nem kell kapkodnunk, arra összpontosítunk, hogy fejlesszük az autónkat. Még versenyképesebbé kell tennünk a kocsit, remélem, már ezen a hétvégén is sikeresek leszünk” – tette hozzá a McLaren első számú vezetője.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu