Alonso és Kimi lojális, menne az F-1-ből

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 19. 13:44
Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is lojális csapatához és tiszteletben tartja szerződését, így távozik a Formula-1-ből, ha a Renault és a Ferrari nem indul a jövő évi világbajnokságban. A két klasszis azután nyilatkozott álláspontjáról, hogy kiderült, a nyolc csapatot tömörítő FOTA elutasítja a Nemzetközi Automobil-szövetség 2010-es szabálytervezetét, így nem teszi hivatalossá nevezését. Eközben Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz első számú (?) vezetője békét sürget, mások pedig éppen az ő közbelépését szorgalmazzák.


VÉLEMÉNYEK A FORMULA-1 VÁLSÁGÁRÓL:
Fernando Alonso (a Renault 2005-ös és 2006-os világbajnoka):

„Mindig optimista vagyok, nagyon remélem, végül mégis találnak valamilyen megoldást. De tudom, nehéz időt élünk, kritikus ponthoz érkezett a Formula-1.  Készen kell állnunk a holnapra. Támogatom a FOTA csapatait, nagyszerű munkát végeztek az elmúlt években, amikor igazán fontos dolgokról volt szó. Szerződés köt bennünket a csapatainkhoz, azoknak kell megfelelnünk. Számomra nem lenne vonzó egy olyan Formula-1, amelyben kiscsapatok és ismeretlen versenyzők szerepelnek. A világ legjobbjaival szeretnénk csatázni, a lehető legmagasabb technológiai színvonalon. Erről szól az F-1. Ha jövőre nem így lesz, akkor biztosra vehetik, egy másik sorozatban versenyzek majd. Nem vonulok vissza, csak egy másik világbajnokságot választok.

Kimi Räikkönen (a Ferrari 2007-es világbajnoka):

„Érvényes szerződéssel rendelkezem, így követem a csapatomat, ha új sorozatba kerül. Természetesen valamennyien szeretnénk szerepelni a Formula-1-ben, de csak egy megfelelő bajnokságban, jó szabályokkal. De ez nem a versenyzőktől függ. Sok dolog történt, de egyértelmű, ott csatázok majd, ahol a csapatom indul. Nagyszerű lenne, ha erre az F-1-ben kerülne sor, de ha kell, máshová is szívesen megyek. Szeretnék az F-1-ben maradni, hiszen ez volt életem célja, ezért vagyok még mindig autóversenyző. Ez a világ legfontosabb sorozata, a legjobb csapatokkal és versenyzőkkel. Szomorú lenne, ha ezt elveszítenénk”.


Sebastian Vettel (a Red Bull versenyzője):

„Valamennyi pilóta ugyanazt akarja: csatázni a legjobb versenyzőkkel, a legjobb csapatokkal és a legjobb autókkal. Markkal is közös az álláspontunk, mindenben támogatjuk a csapatunkat. Várunk és majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. De most az a legfontosabb, hogy minden erőnkkel az előttünk álló futamhétvégére figyeljünk. Még messze van a 2010-es szezon”.

Sir Jackie Stewart (háromszoros világbajnok):

„Lehet, hogy a legnagyobb játékos még nem is vett részt a játszmában. Ő Bernie (Ecclestone), nála vannak a legfontosabb kereskedelmi jogok. Biztos vagyok abban, hogy nem szeretne szakadár bajnokságot, mert az veszélyeztetné a Formula-1-et és a jogtulajdonos CVC érdekeit. Bernie érti a dolgát, nagyszerű sikereket ért el az F-1-gyel. Óriási szerepet játszhat a következő két-három napban. De őszinte leszek: a csapatok már döntöttek, nem igazán hiszem, hogy még beszélniük kellene az FIA-val. Inkább összpontosítsanak a Brit Nagydíjra.”

Bernie Ecclestone:

„Kérdezzék Maxot a tervekről…”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu