Vettel: Nemsokára utolérjük a Mercedest

Szerző: SHLétrehozva: 2014. március 30. 13:25
Az Ausztrál Nagydíj után a malajziai verseny is a Mercedes ünnepét hozta, Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott, Nico Rosbergnek ezúttal a második hellyel kellett beérnie. A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel - aki szintén dobogós helyen fejezte be a futamot - nem aggódik, mert úgy érzi, ha ilyen ütemben halad előre a Red Bull, akkor hamarosan utolérheti a Mercedest.


A katasztrofális előszezon és a melbourne-i kiesés után ismét a legjobbak között láthattuk Vettelt, aki elégedettnek tűnt Szepangban, annak ellenére, hogy nagyjából 25 másodperces hátránnyal intették le a győztes Hamiltonhoz képest.

"Hatalmas előrelépést tettünk meg a tesztek óta, a csapat és a Renault is mindent kiadott magából, persze még hosszú út vár ránk céljaink eléréséhez. Mások még előttünk járnak, különösen igaz ez a Mercedesre, gyorsabbak, mint mi, több a tartalék bennük az éles helyzetekben, de csak rajtunk múlik, hogy mikorra szedjük össze magunkat, ami bizony nem könnyű az előzmények után. Azt hiszem, mindenkinél jobb ütemben fejlődünk, sokat léptünk előre, hamarosan beérhetjük őket, és visszatalálhatunk az élre."

"Másfél hónapja még tíz kört sem tudtam megtenni az autómmal egyhuzamban, most pedig befejeztük az év egyik legkritikusabb versenyét, ami a körülményeket, a hőmérsékletet, és a kocsit érő terhelést illeti. Megérdemeljük ezt a helyezést, bizonyítottuk, hogy még mindig erős a csapatunk, a többi már csak idő kérdése" - nyilatkozta Vettel, utalva arra, hogy hamarosan ismét a régi fényében tündökölhet a Red Bull F1.

Az istálló másik pilótája, Daniel Ricciardo számára valóságos rémálommá változott a futam. Az elején még a dobogóról álmodhatott, de a második kerékcserénél túl hamar engedték el, rosszul rögzítették a bal első kerekét, emiatt sok időt veszített, a nagy sietségben a vezetőszárnya is megsérülhetett, mert nem sokkal később leszakadt... Nem is tudta befejezni a versenyt. Ha ez nem lenne elég, a veszélyes boxkiállás miatt tíz rajthelyes büntetést is kapott a soron következő, bahreini GP-re.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hamilton rajt-cél győzelmet aratott
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Malajziai Nagydíjon, az idény második futamán....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu