Talmácsi: Ennyi volt - motoron!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 24. 09:37
Talmácsi Gábor befejezi és visszatér. A képzavar nem valami buta tréfa: a 2007-ben világbajnok motoros felhagy a sportággal, hogy belekezdjen egy másik kalandba, a raliba. Talma szerint a rali a legismertebb technikai sport Magyarországon, és szeretne itthon versenyezni. 2012-ben el is indul a magas színvonalú és népszerű Magyar Bajnokságban.


 

„A motorsportban mindent elértem, amit szerettem volna, és bár most is vannak ajánlataim, de ezekkel a lehetőségekkel és hozzá tartozó technikai háttérrel nem lehetne a legjobbak közé tartozni - nyilatkozta Talma a saját hivatalos oldalán. - A technikai sportok alapja az erős anyagi háttér, és a legkiválóbb MotoGP csapatokhoz is magas összegeket kellene fizetni, amely a nehéz gazdasági helyzetben nehezen teljesíthető."

"Most hogy belekóstoltam a rally világába határozottan nagyobb motivációt érzek magamban, hogy négy keréken versenyezzek.  Célom, hogy versenyről versenyre előrébb lépjek, és tapasztalatot gyűjtsek. A rally nagyon változatos, és izgalmas. A körülmények folyamatosan változnak, és egyfolytában improvizálni kell. Egyszerre kell gyorsnak lenni az aszfalton és a murvás gyorsasági szakaszokon is. A Szilveszter Rally nagy sikert hozott számomra. 140 indulóból az abszolút 5. helyet értem el navigátorommal, Répa Katával. Ez egy erős eredmény és bár tudom, hogy a szezon alatt még sokat kell tanulnom, de a célom hogy a kategóriámban a legjobbak között legyek."

"Persze a motorozást sem lehet abbahagyni, nem is fogom, de ebben a sportban átpozícionálom magam. 4 évesen kezdtem motorozni és rengeteg tapasztalatom van.  Szívügyemnek tekintem a fiatal tehetségek képzését, éppen ezért saját csapatot kívánok létrehozni, amelynek két versenyzője ebben az évben a hazai bajnoki futamokon versenyezne. Céljaim között szerepel a fiataloknak teljes körű felkészítése. Ezen program kapcsán egy stratégiai szövetség kialakítására kerül sor. A MAMI (Magyar Motorkerékpár Szakközép- és Szakiskola) egyik speciális tantárgya a versenyszerelő képzés, így a legügyesebb diákok segítik majd az alakulatot, ezzel lehetőséget biztosítok számukra is a fejlődésre, a tapasztalatszerzésre. Tervezem, hogy együttműködünk a Testnevelési Egyetemmel, ahol most folytatom tanulmányaimat. A pszichológia tanszék segít felkészíteni a versenyzőket, mert a fizikai felkészülés mellett ebben a sportban nagyon fontos a helyes gondolkodás, továbbá az iskola segít a fizikai felkészülésben is. Fontosnak tartom, hogy  az alapoknál kezdjem el a munkát a fiatal versenyzőkkel, próbálok számukra megfelelő hátteret biztosítani a versenyzéshez, a fejlődéshez, a felkészüléshez.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu