Százezren látták Buttont a belvárosban

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2012. május 2. 11:45
Miután a Vodafone Belvárosi Nagydíj keretein belül elkápráztatta a budapesti közönséget, exkluzív interjút adott a Magyar Televíziónak és a Magyar Rádiónak Jenson Button, a Forma-1-es McLaren brit pilótája, aki a beszélgetés során múltról, jelenről és jövőről is nyilatkozott.


Az autósport elitkategóriájának 2009-es világbajnoka többek között elmondta: az első emléke az autóversenyzéssel kapcsolatban az, hogy szintén pilóta édesapjának autója ugyanolyan fülsüketítően szólt, mint kedden az ő gépe a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített alkalmi versenypályán. Később, 17 éves korában ugyan megbukott az első autóvezetői vizsgáján, de ez sem tudta eltántorítani attól, hogy ő is pilóta legyen.

Arra a kérdésre, hogy ki volt a kedvenc F1-es pilótája, így válaszolt:
"Hazafi vagyok, így Nigel Mansellnek szurkoltam. Kedveltem a bajuszát, és brit csapatnál versenyzett. Rajta kívül a francia Alain Prost stílusát szerettem még."
Button azt is elárulta: furcsa érzés, hogy szülővárosában, Frome-ban kocsmát, utcát és hidat is elneveztek már róla, annak azonban nagyon örül, hogy ha nagy ritkán hazalátogat, a barátai ugyanúgy kezelik, mint korábban.

Az interjúban a szigetországi pilóta felelevenítette 2009-es világbajnoki címének történetét, s mint mondta: a felejthetetlen élményt szeretné újra átélni. Szó esett az autóversenyzéssel járó veszélyről is, ezzel kapcsolatban a pilóta úgy fogalmazott: nyilván van veszély a F1-ben, de ezzel együtt folyamatosan fejlődik az autók és a pályák biztonsága, a kockázatot ugyanakkor nem lehet teljesen kiküszöbölni, ez a versenyzés része.

A jövővel kapcsolatban Buttonnek más sportágban is vannak tervei.
"Ha befejezem a Forma-1-es pályafutásomat, akkor szeretnék majd más kategóriákban is versenyezni, és van egy másik nagy álmom is. Egyszer részt akarok venni a hawaii triatlon Ironman-világbajnokságon" - mondta.
A szervezők szerint mintegy százezer néző volt kíváncsi Jenson Button budapesti száguldására.

Címkék: Jenson Button
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu